Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
On the beach at night alone eye filmmuseum01

On the Beach at Night Alone

Hong Sang-soo / KR, DE, 2017 / 101 min.

Autobiografisch drama gemodelleerd naar de affaire van regisseur Hong Sang-soo met zijn vaste actrice Kim Min-hee. Zij won voor haar invoelende rol de prijs voor de Beste Actrice op het Filmfestival van Berlijn.

Poster on the beach at night alone eye filmmuseum

Younghee is een gevierde actrice die zich teruggetrokken heeft in Hamburg na een affaire met een getrouwde man, een bekende filmmaker. In een gesprek met een vriend vraagt ​​ze zich af of haar geliefde haar zal volgen en of hij haar net zo mist als zij hem. Tijdens lange wandelingen door winterse parken en langs rivieroevers probeert ze haar gevoelens en verlangens te begrijpen.

nationaal drankje

In het tweede deel keert ze terug naar Zuid-Korea, waar ze enkele oude vrienden ontmoet in het kustplaatsje Gangneung. Ze eten en drinken samen en, zoals zo vaak in de films van Hong Sang-soo, speelt Korea's nationale drankje Soju een belangrijke rol. Beschonken provoceert, beledigt en irriteert Younghee haar vriendengroep. Younghee trekt zich opnieuw terug, ditmaal op een verlaten strand. Het lijkt alsof ze alleen maar zichzelf kan zijn in de natuur. Kim Min-hee won voor haar autobiografische rol de prijs voor de Beste Actrice op het Filmfestival van Berlijn.

Bij deze première vertoont Eye ook voorpremières van Hongs The Day After en La caméra de Claire.

“Grappig, absurd en bizar. Zijn films meanderen als lome jazz, als Franse praat- en wandelfilms. Achter elke straathoek kan zich een parallelle wereld ontvouwen... **** (NRC)

“Hong Sang-soo maakt de Groundhog Days van de cinema. Hij is de John Coltrane van de filmkunst, de beste improvisator die er is. (de Filmkrant)

“Hong Sang-soo weet als geen ander hoe hij het simpelste gegeven een mysterieuze schoonheid moet geven. Uiteindelijk is het Kim Min-hees voorturend van kleur verschietende charisma dat de even melancholieke als absurdistische en praatgrage film richting heeft. **** (de Volkskrant)

Details

Regisseur

Hong Sang-soo

Productiejaar

2017

Productieland(en)

KR, DE

Originele titel

Bamui haebyun-eoseo honja

Lengte

101 min.

Taal

Korean, English, German

Ondertiteling

ENG of NLD

Drager

DCP

On the beach at night alone eye filmmuseum02
On the beach at night alone eye filmmuseum03
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op