Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
still Onder het maaiveld (Mark Verkerk, NL 2022)

Onder het maaiveld junior

Mark Verkerk / NL, 2023 / 73 min.

Ontdek de wonderen van de onderwereld en ga mee op avontuur. De bodem is meer dan alleen grond. Het zit vol leven! Bodemdieren spelen een ontzettend belangrijke rol in alles wat er groeit op aarde. Onder het maaiveld junior brengt die kleine en microscopische wereld tot leven.

poster Onder het maaiveld – Junior (Mark Verkerk, NL 2022)

Wist je dat er in een handje grond meer bodembewoners leven dan dat er mensen op de aarde wonen? Meer dan zeven miljard dus! Al deze bodembewoners zijn onmisbaar in de natuur: ze houden de bodem gezond. Onder onze voeten is er dus een tweede wereld: een spannende ondergrondse wereld van wortels, larven, wormen, schimmels, bacteriën, amoeben en geleedpotigen.

Onder het maaiveld junior neemt je mee op een wonderlijke ondergrondse reis die juist de kleine en microscopische wereld tot leven brengt. Het bodemleven speelt een ontzettend belangrijke rol in alles wat groeit op aarde.

Bomen en struiken groeien, laten hun bladeren vallen en gaan dood. Bodemdiertjes, schimmels en bacteriën ruimen dit afval op. Ze eten het oude plant- en bladafval op en poepen het uit. Zo brengen ze de voedingsstoffen weer terug in de bodem. De planten hebben deze voedingsstoffen nodig om te kunnen groeien. Zo is de kringloop rond.

Zonder een gezond bodemleven zou er niets kunnen groeien. Het is dus ontzettend belangrijk! Toch lopen we daar meestal aan voorbij. Onder het maaiveld junior laat je die onzichtbare en wereld onder de grond juist in volle glorie zien.

Onder het maaiveld junior is opnieuw te zien in het kader van Bodemdierendagen - www.bodemdierendagen.nl/news/thema-2023-onder-het-maaiveld. Speciaal voor deze vertoningen vooraf: introductieclip door boswachter Ruben.

Reguliere vertoningen

Details

This movie is suitable for all ages

Regisseur

Mark Verkerk

Productiejaar

2023

Productieland(en)

NL

Originele titel

Onder het maaiveld junior

Lengte

73 min.

Taal

Nederlands

Ondertiteling

ZONDER

Drager

DCP

still Onder het maaiveld (Mark Verkerk, NL 2022)
still  Onder het maaiveld (Mark Verkerk, NL 2022)
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar & Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op