Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Ondog eye filmmuseum 2 0

Öndög

Wang Quan'an / MN, CN, 2019 / 100 min.

Op de steppen van Mongolië wordt het lijk van een vrouw gevonden. Aan een piepjong agentje de taak om het lijk te bewaken, bijgestaan door een herderin. 's Nachts belanden ze in elkaars armen. De achtste speelfilm van regisseur Wang Quan'an werd geselecteerd voor de Gouden Beer-competitie van de Berlinale.

Poster ondog eye filmmuseum

Het begint als een politiefilm: terwijl de zon ondergaat, rijdt een politiewagen over de Mongoolse steppen. Dan zien de politiemannen in het licht van hun koplampen iets vreselijks: het ontklede lijk van een vrouw.

vaardige herderin

Meer agenten komen om de plaats delict te onderzoeken. Als zij vertrekken, blijft een 18-jarig groentje achter om het lijk te bewaken. Hij hoeft dat niet alleen te doen, want hij wordt bijgestaan door een herderin, die heel vaardig is met het geweer en dat is, gezien de vele hongerige wolven in de buurt, geen overbodige luxe.

Terwijl de koude nacht valt, rookt ze een sigaretje en deelt haar lamssoep met hem. Uiteindelijk belanden de twee, beneveld door drank, in elkaars armen. En dan?

majestueus landschap

De Chinese regisseur Wang Quan'an vertelt met veel bijna terloopse dialogen een verhaal over liefde, oude tradities en het moderne leven, waarbij een hoofdrol is weggelegd voor het majestueuze en weidse Mongoolse landschap.

voorfilm uit de collectie

Fata Morgana (Frodo Kuipers, NL 2011, 4”, Engels gespr.)In de snikhete woestijn vecht Eduardo, een dorstige limonadeverkoper, tegen zijn drang om het laatste flesje fris zelf op te drinken. Wanneer een uitgedroogde klant bij zijn kraam arriveert, verzint hij een duivelse list.

Details

Persons under 9 years must be accompanied by an adultScenes from this movie may cause fear

Regisseur

Wang Quan'an

Productiejaar

2019

Productieland(en)

MN, CN

Originele titel

Öndög

Lengte

100 min.

Taal

Mongolian

Ondertiteling

ENG of NLD

Drager

DCP

Ondog eye filmmuseum 6
Ondog eye filmmuseum 1
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op