Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
still Only the River Flows (Shujun Wei, CN 2023)

Only the River Flows

Bekijk trailer

Shujun Wei / CN, 2023 / 102 min.

In deze neo-noir krijgt hoofdinspecteur Ma Zhe de taak om een ogenschijnlijk eenvoudige moordzaak te onderzoeken. Hij raakt steeds meer verwikkeld in een absurde wereld die zijn verstand te boven gaat.

poster Only the River Flows (Shujun Wei, CN 2023)

In het landelijke China van de jaren 90 wordt het lichaam van een vrouw bij een rivier gevonden. Onder leiding van Ma Zhe vindt er al snel een arrestatie plaats. Zijn superieuren feliciteren hem, maar verschillende aanwijzingen en meerdere moorden dwingen Ma Zhe om dieper te graven. Ondanks het bevel van zijn meerderen blijft hij de zaak verder onderzoeken.

Steeds obsessiever volgt Ma Zhe een hoofdverdachte die in verband wordt gebracht met het slachtoffer, maar steeds weet die te ontsnappen. Andere aanwijzingen leggen onbedoeld de verborgen levens van de gemeenschap bloot – of het nu gaat om een illegale affaire tussen twee poëzieliefhebbers, of een travestiet die zijn identiteit probeert te verbergen voor het publiek. Het moordonderzoek verandert in een onderzoek naar de geest, waarbij je zelf moet ontdekken wat echt is en wat niet in deze absurde wereld.

Only the River Flows is de derde speelfilm van Wei Shujun en was in China al een groot succes. Minder dan een maand na de bioscooprelease behoorde de film al tot een van China’s bestlopende arthousefilms. Door de combinatie van de korrelige 16mm textuur en veel regen en mist past de film helemaal in het neo-noir genre. De film is gebaseerd op de korte roman Mistakes by the River van de beroemde Chinese schrijver Yu Hua.

Voorfilm

Voorafgaand aan Only the River Flows zie je de korte animatiefilm Pivot (5', 2009) van André Bergs. Wanneer een man per ongeluk getuige is van een moord en daar foto’s van neemt, moet hij rennen voor zijn leven. Tijdens de achtervolging weet hij echter de zaak om te draaien en wordt hij de achtervolger. Dit leidt echter tot een dramatische afloop.

Details

Scenes from this movie may cause fearThis movie contains scenes with alcohol and/or drug usePersons under 12 years must be accompanied by an adult

Regisseur

Shujun Wei

Productiejaar

2023

Productieland(en)

CN

Originele titel

He bian de cuo wu

Lengte

102 min.

Taal

Chinees

Ondertiteling

ENG of NLD

Drager

DCP

Je moet cookies accepteren om dit te kunnen kijken.

still Only the River Flows (Shujun Wei, CN 2023)
still Only the River Flows (Shujun Wei, CN 2023)
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar & Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op