Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage

Arthur Harari / FR, JP, 2021 / 165 min.

Geen sprekender voorbeeld van kadaverdiscipline dan dit verhaal over een Japanse soldaat uit de Tweede Wereldoorlog, voor wie overgave geen optie was - zelfs toen die oorlog allang achter de rug was. Een held, een stumper of een gek? De film laat het oordeel wijselijk aan de kijker.

poster Onoda - 10.000 Nights in the Jungle (Arthur Harari, FR/JP 2021)
Tegen het eind van de Tweede Wereldoorlog wordt de jonge Japanner Hiroo Onoda met een handjevol andere soldaten naar een eiland in de Filippijnen gestuurd om het te verdedigen tegen de Amerikanen.

Bijna dertig jaar later zit hij daar nog, in de veronderstelling dat de oorlog nooit is opgehouden. Bovendien heeft zijn commadant hem destijds 'verboden' te sterven. Pas nadat hij is ontdekt door een toerist, keert hij terug naar zijn vaderland.

Een verhaal zo absurd dat het wel waar gebeurd moet zijn. In bijna drie uur tijd doorloopt de film de drie decennia uit Onoda's leven: een bikkelhard overlevingsverhaal met absurde trekjes, zoals wanneer Onada en een kameraad alledaagse radioberichten voor geheime codes houden.

Regiseur Arthur Harara hanteert een klassieke epische stijl in een film die in deze tijden van complotdenken pijnlijk actueel aandoet. Openingsfilm van competitieprogramma Un Certain Regard, Cannes 2021

Details

Persons under 16 years must be accompanied by an adultThis movie contains scenes of violenceThis movie contains foul language

Regisseur

Arthur Harari

Productiejaar

2021

Productieland(en)

FR, JP

Originele titel

Onoda

Lengte

165 min.

Taal

Japans

Ondertiteling

ENG of NLD

Drager

DCP

Je moet cookies accepteren om dit te kunnen kijken.

still Onoda - 10.000 Nights in the Jungle (Arthur Harari, FR/JP 2021)
still Onoda - 10.000 Nights in the Jungle (Arthur Harari, FR/JP 2021)

Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Support Eye en zie meer.

NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op