Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Cinedans 2024 Opening Ceremony

Opening Ceremony

Cinedans 2024: Opening Ceremony

Feestelijk openingsprogramma van de 20e jubileumeditie van Cinedans FEST! We vieren 20 jaar van uitdagende, mooie en fascinerende dansfilms!

poster Cinedans Festival 2024
Elk jaar tonen we nieuwe en spannende verhalen verteld door de lens van het bewegende lichaam. Beleef films waarin kunstenaars op speelse wijze bestaande betekenissen herdefiniëren, ons inspireren en ons herinneren aan de kracht van dans!

In de opening toont Cinedans een keur aan mooie en inspirerende dansfilms uit de hele wereld. Daarnaast worden korte fragmenten getoond uit het uitgebreide documentaireprogramma dat de komende dagen te zien is, en geven wij een voorproefje van de nieuwste dansfilms van eigen bodem.

De opening wordt ingeluid met een performance van beeldend kunstenaar Wessel Verrijt. Wessel maakt sculpturen, architectonische voertuigen en tactiele mobiles die tot leven komen in performances.

Marian Markelo, ook bekend als Okomfo Nana Efua, zal het festival openen met een speciale blessing ceremonie. Marian Markelo is een Winti priesteres en connaisseur van het Afrikaans Surinaams historisch, spiritueel en sociaal erfgoed.

Dit is onderdeel van

Details

This movie is suitable for all ages

Productiejaar

2024

Lengte

90 min.

Voertaal

Engels

Productieland(en)

NL

Onderdeel van

Cinedans 2024

Van 20 tot 24 maart viert Cinedans FEST 20 jaar gedurfde, mooie en fascinerende dansfilms! Een staalkaart van nieuwe en spannende verhalen verteld door de lens van het bewegende lichaam. Beleef films waarin kunstenaars op speelse wijze bestaande betekenissen herdefiniëren, ons inspireren en ons herinneren aan de kracht van dans!

Lees meer
campagnebeeld Cinedans 2024 (still Atopias: The Homeless Wanderer (Daniela Yohannes & Julien Beramis))
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar & Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op