Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Cinedans 2023 Opening Super Natural Jorge Jácome

Cinedans FEST Openingsceremonie

Cinedans 2023: Opening

Feestelijk openingsprogramma van de 19e editie van het Cinedans Festival.

poster Cinedans 2023

Feestelijk openingsprogramma van de 19e editie van het Cinedans Festival. Tijdens de openingsavond wordt een voorproefje geboden van de driedaagse Practice & Potential editie van Cinedans FEST ’23 waarin jonge makers, nieuwe ontwikkelingen en bijzondere documentaires op het programma staan.

Op het programma staan spannende korte films en fragmenten van documentaires, en de wereldpremière van de nieuwste film van de Iraanse danseres, choreografe en filmmaker Tanin Torabi, waarin de actuele strijdt van jonge Iraniërs om blootshoofds deel te nemen aan het openbare leven centraal staat.

Als onderdeel van het openingsprogramma in cinema 1 wordt om 21.30 in cinema 2 de film EASY TIGER vertoond van choreograaf Karel Tuytschaever. In EASY TIGER wordt een psycholoog in een sessie met een cliënt geconfronteerd met zijn eigen innerlijke wereld. Een intiem portret van een kwetsbare man tijdens een ware en onoverkomelijke romance.

De presentatie van de avond is in handen van choreograaf en performance kunstenaar Billy Mullaney. Mullaney's werk richt zich op representatie en toeschouwerschap, en in het bijzonder hoe deze zich online en via filmische middelen representeren. Mullaney studeerde af aan DAS Theatre in Amsterdam en was te zien in zijn eigen weergaloze producties Never Never Never Ever Never Never Ever Never Ever Ever EVER Ever EVER Give Up Unless It Gets Too Hard en in The Glory Machine.

De opening wordt opgeluisterd met At The Function (I Shake My Ass), een hybride videogame performance waarin Connor Cook een videogame omgeving live bestuurt met zijn lichaam en een dance pad. Connor Cook studeerde af aan de Design Academy Eindhoven ontving onlangs de Pierre Keller Award '22, van de Hublot Design Prize, springplank voor getalenteerde ontwerpers.

Dit is onderdeel van

Details

This movie is suitable for all ages

Productiejaar

2023

Voertaal

Engels

Productieland(en)

NL

Onderdeel van

Cinedans 2023

Van 24 tot en met 26 maart strijkt Cinedans opnieuw neer in Eye met een vol programma met de mooiste, spannendste en meest poëtische dansfilms van het afgelopen jaar.

Lees meer
campagnebeeld Cinedans 2023
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op