Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
still Pacifiction (Albert Serra, FR 2022)

Pacifiction

Bekijk trailer

Albert Serra / FR, ES, DE, PT, 2022 / 165 min.

De nieuwste film van provocateur Albert Serra is een koortsige fantasmagorie, gesitueerd in Frans-Polynesië. Op Tahiti raakt de charmante, maar ook ietwat verlopen diplomaat De Roller verstrikt in geheime politieke verwikkelingen en neokoloniale aspiraties – inheemse activisten roeren zich.

poster Pacifiction (Albert Serra, FR 2022)
Hij is de Hoge Commissaris voor Frans-Polynesië, frequenteert graag de nachtclubs van Tahiti en stort zich in een gepassioneerde verhouding met de transgender receptionist Shannah. De Roller is een geboren gladprater die met iedereen goede betrekkingen onderhoudt en in verschillende rollen – van cultureel attaché tot vertegenwoordiger van het Franse gezag – mensen om de vinger windt.

De rasdiplomaat en bon vivant De Roller – hij wordt alleen bij de achternaam genoemd – beweegt zich door het verleidelijke decor van de Polynesische eilanden, immer gehuld in wit zomerpak en zich verplaatsend per crèmekleurige Mercedes of helikopter. Zijn leven lijkt zorgeloos, tegelijkertijd is De Roller verwikkeld in schimmige politieke machinaties: Frankrijjk wil opnieuw atoomproeven doen, inheemse activisten krijgen er lucht van…

Fantasmagorisch

Pacifiction is fraai ogende breedbeeldcinema, politieke antithriller en commentaar op neokoloniale aspiraties ineen, met reminiscenties aan de licht verlopen wereld van Graham Greenes spionageromans en Francis Ford Coppola’s Apocalypse Now. Net zoals Serra’s eerdere films over libertijnse adel (Liberté, 2019) en de Zonnekoning (La mort de Louis XIV, 2016), is Pacifiction een verhandeling over macht, in een sensueel-fantasmagorische setting.

Details

This movie contains scenes showing explicit sexPersons under 12 years must be accompanied by an adult

Regisseur

Albert Serra

Productiejaar

2022

Productieland(en)

FR, ES, DE, PT

Originele titel

Pacifiction

Lengte

165 min.

Taal

French, English, Portuguese

Ondertiteling

NLD of ENG

Drager

DCP

Je moet cookies accepteren om dit te kunnen kijken.

still Pacifiction (Albert Serra, FR 2022)
still Pacifiction (Albert Serra, FR 2022)
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op