Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Foto3 web

Para-Real: The Future is Present - Researchlab Sandberg Institute

De Researchlabs op 28 februari en 16 mei in EYE on Art geven ruimte aan talentontwikkeling van een nieuwe lichting curatoren en kunstenaars. In de Researchlabs stellen studenten van tien kunstacademies en universiteiten een programma samen met eigen werk en (remixen van) films van de EYE-collectie. De Researchlabs zijn niet gebonden aan een strikt format en zijn vaak een kruisbestuiving tussen film en andere kunstvormen. Op 28 februari en 16 mei reikt EYE in samenwerking met Heineken H41 een prijs uit aan de twee beste projecten.

Image2 zonderzwart

para-real: the future is present

Aan het einde van de twintigste eeuw zijn technologieën ontworpen die een volkomen dubbelzinnig perspectief bieden op het verschil tussen het natuurlijke en het kunstmatige, tussen lichaam en geest, tussen autonoom ontwikkelend en extern gemaakt en vele andere eigenschappen die van oudsher betrekking hadden op organismes en machines.

De grenzen van wat echt is en wat kunstmatig zijn vervaagd tot een niet van elkaar te onderscheiden grijze brei. Waar ooit speculatieve fictie uitzicht bood op een fantastische maar buiten de werkelijkheid gelegen ruimte, wordt ons tegenwoordig een optische illusie voorgehouden.

Dit jaar willen we speculatieve fictie als handvat gebruiken om sociale processen en relaties in ons hedendaagse leven te begrijpen en te reconstrueren. Als SF een reflectie is op wat komen gaat – hoe kunnen we die dan gebruiken om alternatieven te vinden voor situaties in het heden?

(Sandberg Institute)

Details

Foto4 web
Foto2
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 14 oktober 2023 — 7 januari 2024

    Janis Rafa

    Feed me. Cheat me. Eat me.

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op