Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Paradielost

Paradise Lost 3 : Purgatory

Joe Berlinger / US, 2011

Indringende documentaire gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de ‘West Memphis Three’, een geruchtmakende zaak rond een brute moord op drie kleine jongens begin jaren 90. Op zoek naar een makkelijke zondebok worden drie tieners met een voorliefde voor hardrock en occulte zaken veroordeeld tot zware gevangenisstraffen.

Paradiseposter

De West Memphis Three is de bijnaam van drie tieners die in 1994 werden veroordeeld voor de moord op drie 9-jarige jongens in Arkansas. Tijdens de snel afgehandelde hoorzitting probeerde het openbaar ministerie te bewijzen dat de drie kinderen werden gedood tijdens een satanisch ritueel. De drie tieners werden veroordeeld tot zeer zware straffen, een werd zelfs ter dood veroordeeld. In 2011 zijn de verdachten na achttien jaar alsnog vrijgesproken, nadat ook vele beroemdheden zich met de geruchtmakende zaak bemoeiden, zoals Johnny Depp, Peter Jackson, de zanger van Pearl Jam Eddie Vedder en de frontman van de Black Flag Henry Rollins. Onder de noemer Paradise Lost verschenen drie docu's over dit onderwerp. Paradise Lost 3: Purgatory is de laatste, meest actuele follow up van de zaak.

Op 4 juni vertoont EYE i.s.m. IDFA een voorpremière van de speelfilm die over hetzelfde onderwerp is gemaakt: Devil”s Knot. Dit tweeluik sluit aan op het IDFA/EYE-programma Based on the Same Story, met diverse combinaties van fictie en non-fictie over eenzelfde onderwerp of gebeurtenis.

Details

Regisseur

Joe Berlinger

Productiejaar

2011

Productieland(en)

US

Originele titel

Paradise Lost 3 : Purgatory

0

Drager

Digibeta

Paradise1
Paradise3
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op