Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Still2 2

Pariah

Dee Rees / US, 2011

Filmmaker Spike Lee was uitvoerend producent voor deze subtiele independent film over de lesbische tiener Alika die op zoek gaat naar gelijkgestemd gezelschap in de Afro-Amerikaanse gemeenschap in Brooklyn. Alika’s familie lijkt niet bevooroordeeld, maar de spanningen lopen op. Onderdeel van Looking for America: America is not one thing or another: America is Queer.

Pariah poster imdb

Iedereen weet het, haar vrienden en high school-leraren: Alika is lesbisch. Alika “worstelt” dan ook niet met haar geaardheid maar heeft wel moeite met het vinden van een vriendin en met de vraag die menig jonge lesbische vrouw kwelt: hoe vertel ik het mijn ouders? Of beter gezegd: zàl ik het mijn ouders überhaupt vertellen?

Regisseur Dee Rees vertelt wat er gebeurt nadat Alika zich deze vragen heeft gesteld; daarmee wijkt de film af va de doorsnee coming-of-age vertelling waarin de worsteling met de seksuele geaardheid vaak centraal staat. In plaats daarvan focust Rees op Alika”s sociale netwerk en de onderhuidse, complexe constellaties van het familieleven.

Pariah ging in première op het Sundance Film Festival en werd daar lovend ontvangen.

Dit is onderdeel van

Details

Regisseur

Dee Rees

Productiejaar

2011

Productieland(en)

US

Originele titel

Pariah

0

Drager

DCP - encrypted

Onderdeel van

Looking for America

Eye werpt dit najaar een nieuwsgierige blik op de Verenigde Staten. Hoe verhoudt het aloude ideaal van een ‘land of the free and home of the brave’ zich met de weerbarstige werkelijkheid?

Lees meer
campagnebeeld Looking For America
Still1 4
Pariah3
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op