Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Park film still 6

Park

Sofia Exarchou / GR, 2016 / 100 min.

Spannende combinatie van coming of age-drama en sociaal-realistisch portret van losgeslagen Griekse tieners speelt zich af in het voormalige Olympisch dorp in Athene, dat er vervallen bij ligt. Sofia Exarchou lost de hooggespannen verwachtingen voor haar speelfilmdebuut in met een rake schets van een verloren generatie.

Park poster b12 lr

Ruim tien jaar na de Zomerspelen is het Olympische dorp in Athene overgenomen door onkruid en een groep ontheemde tieners. Ze hangen rond in de niet meer gebruikte trainingsfaciliteiten (vervuilde zwembaden en sportvelden) en de verlaten kleedkamers en douches. Dit niemandsland staat symbool voor het verval van Griekenland, dat ook grip heeft gekregen op de jeugd.

De hoofdpersoon is Dimitri, een jongen die beseft dat er geen toekomst voor hem is in het voormalige Olympische dorp, maar ook geen manier weet om er weg te komen. Hij krijgt een relatie met de voormalige atlete Anna, die na een ernstige blessure moest stoppen en zich nu weinig illusies meer lijkt te maken. Met een cast die grotendeels bestaat uit niet-professionele acteurs en filmend met een handheld camera vangt Exarchou in haar speelfilmdebuut de rauwe, ongerichte energie van schijnbaar kansloze Griekse jongeren. Tegelijkertijd is het een gevoelige coming-of-agefilm over een van hen.

(IFFR)IFFR publieksenquête: 3,19EYE publieksenquête: 3,48

Dit is onderdeel van

Details

Regisseur

Sofia Exarchou

Productiejaar

2016

Productieland(en)

GR

Originele titel

Park

Lengte

100 min.

Taal

Greek (modern)

Ondertiteling

ENG

Drager

DCP

Onderdeel van

Previously Unreleased

Ze waren wel te zien op prominente festivals in binnen- en buitenland, maar bereikten niet de Nederlandse bioscopen. Ten onrechte, meent Eye Filmmuseum, dat ook dit jaar een bijzondere selectie films van de internationale festivals naar Nederland haalt.

Lees meer
campagnebeeld Previously Unreleased
Park film still 1
2 0 2
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 14 oktober 2023 — 7 januari 2024

    Janis Rafa

    Feed me. Cheat me. Eat me.

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op