Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
2 76

Pasolini

Nadat de Amerikaanse regisseur Abel Ferrara met Welcome to New York losjes het schandaal van Dominique Strauss-Kahn transponeerde naar het witte doek, reconstrueert hij in de biopic Pasolini de laatste dagen uit het leven van de controversiële Italiaanse cineast Pier Paolo Pasolini.

Pasolini 420x594affiche def fapersmap

Willem Dafoe kruipt in de huid van de homoseksuele poëet, schrijver en filmmaker achter Teorema (1968) en Salò o le 120 giornate di Sodoma (1971). Die werd in 1975 op een strand nabij Rome aangetroffen nadat hij verschillende keren overreden was met zijn eigen auto. Was hij vermoord door een jonge homoseksuele prostituee? Of was er sprake van een dubieuzer complot?

Ferrara is vooral geïnteresseerd in de artistieke en intellectuele erfenis van de Italiaanse provocateur. “Ik ben geen detective en het kan me niet schelen wie hem heeft vermoord”, zei Ferrara in de Italiaanse krant La Repubblica. “Ik heb een film gemaakt over zijn persoonlijke tragedie en het verlies van een genie, van een poëet, van een kunstenaar”. (De FilmHallen). Meer informatie: contactfilm.nl

“…intelligente film…Pasolini is Ferrara op zijn best. (**** Het Parool)

“…liefdevol portret…prachtig gespeeld… (**** De Volkskrant)

“…niet eerder werd er zo”n mooi monument opgericht voor de vermoorde filmmaker…tot in de kleinste vezels een hommage aan Pasolini… (Trouw)

Details

4 37
3 55
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 14 oktober 2023 — 7 januari 2024

    Janis Rafa

    Feed me. Cheat me. Eat me.

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op