Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage

Ira Sachs / FR, 2023 / 91 min.

Gay mannen die een keer vallen voor een vrouw: het overkomt de succesvolle Duitse filmmaker Tomas, die een nacht doorbrengt met de jonge Franse lerares Agathe. Tomas’ echtgenoot Martin ziet het Brits laconiek aan, maar de spanning bouwt zich op.

poster Passages (Ira Sachs, FR 2023)

Na de wrap-party van zijn laatste film, die speelt in Parijs, ontmoet Tomas (Franz Rogowski) Agathe (Adèle Exarchopoulos), een jonge Franse lerares. Wat begint in de bar, eindigt in bed. Trots vertelt Tomas zijn Britse echtgenoot Martin (Ben Whishaw) dat hij voor het eerst met een vrouw heeft geslapen. Martin laat niets merken.

Ira Sachs' portret van een driehoeksverhouding in hedendaags Parijs is levensecht, soms komisch, maar gaat de worsteling van de betrokkenen met elkaar en hun ideeën over de liefde niet uit de weg. Wat is het verschil tussen lust en liefde? Wie gebruikt wie? Hoe open kan een huwelijk zijn? Wat als Martin een tweede vriend erbij neemt?

Expliciet

Passages, de achtste speelfilm van regisseur Ira Sachs (Forty Shades of Blue, Love Is Strange), werd geprezen als emotioneel intelligente, expliciete verkenning van de liefde en als portret van hedendaags narcisme: voor Tomas draait alles om hem. Critici zagen overeenkomsten met de films van Fassbinder en Maurice Pialat.

Details

This movie contains scenes showing explicit sexThis movie contains scenes with alcohol and/or drug useThis movie contains foul language

Regisseur

Ira Sachs

Productiejaar

2023

Productieland(en)

FR

Originele titel

Passages

Lengte

91 min.

Taal

Engels, Frans

Ondertiteling

NLD

Drager

DCP

Je moet cookies accepteren om dit te kunnen kijken.

still Passages (Ira Sachs, FR 2023)
still Passages (Ira Sachs, FR 2023)
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar & Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op