Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
still Past Lives (Celine Song, US/KR 2023)

Past Lives

Bekijk trailer

Celine Song / US, KR, 2023 / 105 min.

Wat blijft over van een tienerliefde als je elkaar in geen 25 jaar hebt gezien? Past Lives tekent subtiel de ontmoeting van de naar New York getrokken Nora en Hae Sung uit Seoul. Lovend ontvangen, licht autobiografisch speelfilmdebuut van toneelschrijver Celine Song.

poster Past Lives (Celine Song, US/KR 2023)

Toen Nora nog Ne Young heette en naar de basisschool in Seoul ging, had ze diepe gevoelens voor klasgenootje Hae Sung. Die verdween uit zicht toen Nora naar Canada verhuisde. Vele jaren later, Nora is inmiddels veelbelovend toneelschrijver in New York, hoort ze dat Hae Sung contact zoekt via facebook. De twee raken in gesprek verwikkeld, maar Nora breekt het contact opeens af.

Nog weer twaalf jaar later is Hae Sung een week in New York; hij zoekt Nora, inmiddels getrouwd met schrijver Arthur, op; de twee lijken het innige contact van vroeger moeiteloos op te pakken.

Mix van gevoelens

Past Lives werd als een van de interessantste films van het jaar ontvangen op het afgelopen Sundance Festival en draaide daarna in de competitie van het filmfestival van Berlijn; veel lof was er voor de subtiele manier waarop Celine Song de mix aan gevoelens en spanningen toont – niet zozeer in tekst als in beeld en lichaamstaal – tussen Nora, haar jeugdliefde en haar huidige geliefde, Arthur.

Past Lives snijdt, hoewel gedeeltelijk autobiografisch, een universeel thema aan: welke rol spelen eerdere liefdes in ons leven; hoe zijn we geworden wie we zijn? Hoe verklaar je de intimiteit tussen mensen die elkaar in geen vijfentwintig jaar hebben gezien? De film is ook een visueel indrukwekkend portret van Seoul en New York.

Celine Song (1989) woont en werkt in New York. Haar toneelstukken werden gerpezen om de onnadrukkelijke dialogen waarin diepe emoties voelbaar worden gemaakt.

Voorfilm

Voorafgaand aan de vertoning van Past Lives ziet u de Ultrakort animatiefilm Koet van Marlies van der Wel over de schipper van een veerpont die door de komst van een nieuwe brug opeens zonder klanten zit. Een meerkoet die op zoek is naar spullen om een nestje te bouwen biedt uitkomst in deze animatie.

Details

This movie contains scenes with alcohol and/or drug usePersons under 12 years must be accompanied by an adultThis movie contains foul language

Regisseur

Celine Song

Productiejaar

2023

Productieland(en)

US, KR

Originele titel

Past Lives

Lengte

105 min.

Taal

Engels, Koreaans

Ondertiteling

ENG of NLD

Drager

DCP

Je moet cookies accepteren om dit te kunnen kijken.

still Past Lives (Celine Song, US/KR 2023)
still Past Lives (Celine Song, US/KR 2023)
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar & Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op