Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Still Personality Crisis One Night Only

Personality Crisis: One Night Only

Martin Scorsese, David Tedeschi / US, 2022 / 120 min.

In deze met archiefmateriaal verrijkte concertregistratie van David Johansen alias Buster Poindexter, leren we de gewezen frontman van glampunkband The New York Dolls kennen als een fascinerende gids door zijn eigen leven en filosofie.

poster IDFA 2022

Een halve eeuw geleden was David Johansen frontman van de feestelijk androgyne glampunkband New York Dolls. Aangemoedigd door indrukwekkende hoeveelheden drank en drugs gaven de Dolls optredens die hun een grote cultstatus opleverde, maar weinig commercieel succes. Na twee albums ging de band ter ziele.

Dat Johansen het allemaal heeft overleefd en in januari 2020 op zeventigjarige leeftijd een intiem concert geeft in het New Yorkse Café Carlyle is een wonder der natuur. Maar hij staat er opmerkelijk fris en ontspannen bij in deze gloedvolle concertregistratie van Martin Scorsese en David Tedeschi. In de gedaante van zijn dandy-eske alter ego Buster Poindexter brengt hij een repertoire ten gehore dat je zou kunnen omschrijven als een melange van blues, swing en rock.

Archiefbeelden van vroegere optredens en interviews in combinatie met nieuw materiaal tonen Johansen als een moeiteloze, veelzijdige muzikant. Een rasverteller bovendien, die zowel op als naast het podium de ene na de andere hilarische anekdote uit zijn mouw schudt en zichzelf vooral niet te serieus neemt.

Dit is onderdeel van

Details

Regisseur

Martin Scorsese, David Tedeschi

Productiejaar

2022

Productieland(en)

US

Lengte

120 min.

Taal

English

Drager

DCP

Onderdeel van

IDFA 2022

Documentaireliefhebbers kunnen woensdag 9 tot en met zondag 20 november weer in hun agenda vrijhouden. Dan vindt namelijk voor de 35ste keer het International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA) plaats, met vertoningen in bioscopen en festivallocaties door heel Amsterdam, waaronder Eye en Tuschinski.

Lees meer
campagnebeeld IDFA 2022
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op