Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
still Peter von Kant (François Ozon, FR 2022)

Peter von Kant

Bekijk trailer

François Ozon / FR, 2022 / 85 min.

François Ozons moderne variant op de klassieker Die bitteren Tränen der Petra von Kant van Rainer Werner Fassbinder is een sardonische satire op filmsterren en hun wrede nukken. Met Isabelle Adjani en Hanna Schygulla op topsterkte.

poster Peter von Kant (François Ozon, FR 2022)

Peter von Kant, een succesvolle, beroemde regisseur, woont samen met zijn assistent Karl, die hij mishandelt en vernedert. Via de grote actrice Sidonie ontmoet hij Amir, een knappe jongeman zonder geld op wie hij prompt verliefd wordt. Hij biedt hem aan om zijn appartement te delen en Amir te helpen door te breken in de filmwereld. Het plan werkt, maar zodra Amir bekend wordt, maakt hij het uit met Peter en laat hem alleen achter om zijn demonen in de ogen te kijken.

François Ozon maakte een heerlijk brutale versie van Rainer Werner Fassbinders Die bitteren Tränen der Petra von Kant. Zoals we van Ozon gewend zijn is de film een beeldschoon filmfeest vol satirische humor. De indrukwekkende acteurs vertalen vol overgave het meedogenloze commentaar van de Franse auteur op filmsterren en al hun tekortkomingen.

Onverschrokken Adjani

Denis Ménochet levert een fysieke krachttoer als de gekwelde kunstenaar en de onverschrokken Isabelle Adjani neemt vol zelfspot haar eigen filmsterimago op de hak. Stéfan Crépon is de diepbedroefde assistent, jong talent Khalil Gharbia speelt de wrede Amir en dan is daar natuurlijk de onsterfelijke Hanna Schygulla, in een ontroerende rol die een oprecht eerbetoon brengt aan de oorspronkelijke film. Peter von Kant werd geselecteerd voor de competitie van het Filmfestival van Berlijn.

...ontroert...genieten... (**** NRC Handelsblad)

...heerlijk...legendarische actrice... (**** Trouw)

...grote attractie...geestig...empathisch... (De Volkskrant)

Details

This movie contains scenes with alcohol and/or drug useThis movie contains foul languagePersons under 12 years must be accompanied by an adult

Regisseur

François Ozon

Productiejaar

2022

Productieland(en)

FR

Originele titel

Peter von Kant

Lengte

85 min.

Taal

Frans, Duits

Ondertiteling

ENG of NLD

Drager

DCP

Je moet cookies accepteren om dit te kunnen kijken.

still Peter von Kant (François Ozon, FR 2022)
still Peter von Kant (François Ozon, FR 2022)
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar & Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op