Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage

Carlota Pereda / ES, 2022 / 100 min.

Sara, zwaarlijvige puber in een Spaans dorpje, wordt gepest. Iedere dag opnieuw. Totdat een mysterieuze vreemdeling haar kwelgeesten ontvoert. Piggy ging in wereldpremière op het Sundance-festival en is zowel stevige horrorproductie als reflectie op de gevolgen van pesten onder tieners.     

poster Piggy (Carlota Pereda, ES 2021)

In een snikheet dorpje in Extremadura, Spanje, trekt Sara – bijnaam ‘varkentje’ - iedere dag haar baantjes in het gemeentezwembad. En iedere keer wordt ze gepest om haar overgewicht door een groepje meisjes dat zich verveelt. Op een dag besluiten de meiden Sara extra hard aan te pakken – ze verdrinkt bijna, al haar kleren worden gestolen, de vernedering is compleet.

Dan ziet Sara haar hoe haar belagers ontvoerd worden door een vreemdeling, een oudere man die een bestelbusje bestuurt. Haar ergste kwelgeest, Claudia, schreeuwt, bebloed en al, om hulp. Sara besluit haar woede ruim baan te geven, de gevolgen zijn niet misselijk….

Mokerslag

Piggy is de eerste lange speelfilm van de Spaanse tv-regisseur Carlota Pereda en een uitbreiding van haar gelijknamige korte (horror)film uit 2018, die een kleine dertig prijzen in de wacht sleepte. Pereda’s debuut kreeg veel lof en is zowel omschreven als “een mokerslag in het gezicht van alle pestkoppen” (Brussels International Film Festival) als een intelligente studie van de psychologie van pester en gepeste.

Voorfilm

Voorafgaand aan de vertoning van Piggy kijk je naar de korte film Lili (8', Eye-collectie) van Yfke van Berckelaer. Een jonge actrice doet auditie voor een regisseur die dezelfde tekst steeds opnieuw met haar repeteert. Geloofwaardig gespeelde en scenariotechnisch overtuigende #metoo-horror.

Piggy in de pers

...maakt indruk...mix van stijlen pakt goed uit...fraai... (**** De Volkskrant)

...verfrissende ervaring...heerlijk...Vol overtuiging... (**** Trouw)

...Huiveringwekkend...knappe spel...interessant... (De Filmkrant)

Dit is onderdeel van

Details

This movie contains scenes of violenceThis movie contains foul languagePersons under 16 years must be accompanied by an adult

Regisseur

Carlota Pereda

Productiejaar

2022

Productieland(en)

ES

Originele titel

Cerdita

Lengte

100 min.

Taal

Spaans

Ondertiteling

NLD of ENG

Drager

DCP

Je moet cookies accepteren om dit te kunnen kijken.

still Piggy (Carlota Pereda, ES 2021)
still Piggy (Carlota Pereda, ES 2021)
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar & Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op