Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage

Floor van der Meulen / NL, SI, 2021 / 98 min.

De vader van de 29-jarige Iris (Julia Akkermans) vertelt haar plotseling dat hij klaar is met het leven. Ze doet een ultieme poging om hem van een radicaal plan te weerhouden.

poster Pink Moon (Floor van der Meulen, NL/SI 2021)

Midden in een familiediner brengt Jan (74) zijn dochter Iris (29) het nieuws dat hij klaar is met het leven, zonder duidelijke reden. Op zijn aanstaande verjaardag maakt hij er een einde aan. Niet in staat om dit onbevattelijke nieuws te begrijpen, ontvoert Iris Jan en neemt hem mee naar de met sneeuw bedekte bergen van Slovenië, om zo een manier te vinden om met haar vaders laatste wens om te gaan.

Het Nederlands-Sloveense drama Pink Moon markeert het speelfilmregiedebuut van regisseur Floor van der Meulen, bekend van haar documentaires 9 Days: From My Window in Aleppo (2016) en The Last Male on Earth (2019). Director of Photopgraphy Emo Weemhoff maakte naam met het opvallende camerawerk van Stranger in Paradise, Take Me Somewhere Nice en Nocturne, 2019).

...prikkelend...zeer menselijk...geweldig oog...slim... (**** NRC Handelsblad)

Mooi en ingetogen...fascinerend...veelzijdig...vaste hand...fraai...Akkermans excelleert...mooi...vooral ingetogen en smaakvol in beeld gebracht... (**** De Volkskrant)

Uitstekend...voortreffelijk...Met vaart en souplesse...slim...zo goed...Als je beseft dat je zoiets in een film niet met woorden kunt overbrengen, dat je die onmogelijkheid moet laten zien, moet laten voelen: dan heb je talent. Dat is film. (**** Trouw)

Details

This movie contains scenes showing explicit sexPersons under 12 years must be accompanied by an adultThis movie contains foul language

Regisseur

Floor van der Meulen

Productiejaar

2021

Productieland(en)

NL, SI

Originele titel

Pink Moon

Lengte

98 min.

Taal

Nederlands

Ondertiteling

ENG of ZONDER

Drager

DCP

Toegankelijkheid

Earcatch, Subcatch

Je moet cookies accepteren om dit te kunnen kijken.

still Pink Moon (Floor van der Meulen, NL/SI 2021)
still Pink Moon (Floor van der Meulen, NL/SI 2021)

Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Support Eye en zie meer.

NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op