Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Poel1

Poel, De

Chris Mitchell / NL, 2014 / 85 min.

Wildkamperen  aan een meertje in het bos? ’t Lijkt zo ontspannend, maar in de psycho-horrorvertelling De poel maakt het grote relaxen al gauw plaats voor de strijd om het overleven. Gijs Scholten van Aschat, Carine Crutzen, Bart Klever en Katja Herbers  zijn de acteerkanonnen in deze eerste productie van House of Netherhorror.

Poelposter

Lennaert en Rob moeten even op verhaal komen nadat ze zijn ontslagen. De twee voormalige bankemployees trekken erop uit met vrouw en kinderen en slaan hun tenten op bij een verlaten meer. Tot rust komen in de natuur blijkt nog niet zo makkelijk; de spanningen tussen de kampeerders lopen hoog op en flora en fauna blijken over mysterieuze, ja zelfs dodelijke kracht te beschikken.

De poel is de eerste film die is uitgebracht door House of Netherhorror, de productiemaatschappij die zich ten doel heeft gesteld het vaderlandse horrorgenre van de grond te tillen. Niet toevallig is een van de stuwende krachten achter het productiehuis Jan Doense oftewel “Mr.Horror”, oprichter van The Weekend of Terror en het Fantastic Film Festival, het tegenwoordige Imagine.

De pers toonde zich lovend over de regie van “Nederbrit” Chris Mitchell en de prestaties van de prestigieuze cast. Opmerkelijk: hoofdrolspeler Van Scholten Aschat schreef mee aan het scenario van deze degelijke horrorthriller, die hij van een toefje “oud-Griekse dramaturgie” voorzag.

Deze film heeft een Kijkwijzer van 16 jaar en ouder, het is EYE wettelijk niet toegestaan hiervan af te wijken.

“ ...ijzersterke cast...volstrekt geloofwaardig...Waar het zo vaak misgaat in het horrorgenre...doet De poel juist alles goed. (**** De Volkskrant) ...Regisseur en scenarioschrijver kennen hun klassiekers (Het Parool) ...Verdient net zo”n groot publiek als Nederlandse romkoms (Nu.nl)

Details

Regisseur

Chris Mitchell

Productiejaar

2014

Productieland(en)

NL

Originele titel

Poel, De

Lengte

85 min.

Ondertiteling

ENG

Drager

DCP non-encrypted

Poel2
Poel3
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op