Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Poesia sin fin 64000016 st 14 s high

Poesía sin fin

Alejandro Jodorowsky / CL, JP, FR, 2016 / 128 min.

Het magische en ontroerende tweede deel van de autobiografie van cultregisseur Alejandro Jodorowsky. Samen met andere kunstenaars leefde hij alsof het leven één groot poëtisch experiment is: sensueel, authentiek, vrij, doldwaas.

Poesia sin fin 64000016 ps 1 s high

In Chili”s zinderende hoofdstad Santiago in de jaren 40 en 50 besluit de jonge Jodorowsky om dichter te worden. Hij wordt geïntroduceerd in de artistieke en boheemse kringen en ontmoet andere jonge veelbelovende kunstenaars; de latere grootheden van de Latijns-Amerikaanse literatuur. Ze zijn op zoek naar schoonheid in de wereld, in de ander en in henzelf.

Het energieke Poesía sin fin zit weer vol met de prachtige visuele vondsten van de inmiddels 87-jarige regisseur, ook bekend als tarotkaartlezer, psychotherapeut, scenarioschrijver van graphic novels en historicus. Als filmmaker werd hij wereldberoemd in de jaren ”70 en ”80 met films (El topo, The Holy Mountain) waarin hij een ongekende visuele verbeeldingskracht combineerde met psychomagie, een door hemzelf ontwikkelde mix van psychotherapie en shamanisme.

Twee jaar geleden maakte hij La dansa de la realidad, een autobiografische film over zijn kinderjaren waarin hij zijn originele beeldende vertelkracht combineert met een magisch, wonderschoon verhaal. Poesía sin fin is hierop het vervolg en is volgens het toonaangevende Variety “his best film yet”.

“A feast for the senses" – Hollywood Reporter

Details

Regisseur

Alejandro Jodorowsky

Productiejaar

2016

Productieland(en)

CL, JP, FR

Originele titel

Poesía sin fin

Lengte

128 min.

Taal

Spanish, French, English

Ondertiteling

NLD

Drager

DCP - encrypted

Poesia sin fin 64000016 st 2 s high
Poesia sin fin 64000016 st 11 s high
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 14 oktober 2023 — 7 januari 2024

    Janis Rafa

    Feed me. Cheat me. Eat me.

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op