Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
still Poor Things (Yorgos Lanthimos, US/IE/GB 2023)

Poor Things

Bekijk trailer

Yorgos Lanthimos / US, IE, GB, 2023 / 141 min.

Yorgos Lanthimos’ nieuwste – opnieuw met Emma Stone – geldt als ‘de feministische variant van Mary Shelleys Frankenstein’. Over hoe de jong gestorven Bella Baxter tot leven wordt gewekt door een briljante wetenschapper en zich een weg door de wereld baant.

poster Poor Things (Yorgos Lanthimos, US/IE/GB 2023)
Het klinkt bijna te gek om waar te zijn: de mooie, jonge en begaafde Bella (Emma Stone) vindt de verdrinkingsdood, maar het is de briljante wetenschapper Godwin Baxter (Willem Dafoe) die Bella weer tot leven wekt. Hoe? Door het brein van Bella’s ongeboren kind – ze was zwanger – in de schedel van Bella over te plaatsen.

Bella heet voortaan Bella Baxter; haar schepper zal echter niet lang van haar gezelschap kunnen genieten: Bella is zeer leergierig, zuigt alle kennis in zich op en besluit met de losbandige advocaat Duncan Wedderburn (Mark Ruffalo) de wereld in te trekken. Terwijl ze het ene avontuur na het andere beleeft, groeit Bella uit tot een voorvechtster van de vrouwenemancipatie, strijdend voor vrijheid en gelijkberechtiging.

Samenwerking

Regisseur Lanthimos plaatst zijn nieuwste film – een adaptatie van Alasdair Gray's gelijknamige roman uit 1992 – in Victoriaanse tijden, met bijbehorende artdirection en kleurenpalet. Poor Things is zijn derde samenwerking met Emma Stone, die ook als producent optreedt; eerder was ze te zien in The Favourite (2018) en ook is ze gecast voor Lanthimos' nieuwste productie And.

Yorgos Lanthimos (1973) maakte naam als gezichtsbepalend lid van de nieuwe Griekse cinema van de jaren nul, ook wel de ‘weird wave’ genoemd. Vooral de combinatie van absurdistische humor met een tamelijk duistere visie op de mensheid werd geprezen.

Bijzondere vertoningen

Details

This movie contains scenes of violencePersons under 16 years must be accompanied by an adultThis movie contains scenes showing explicit sexThis movie contains foul language

Regisseur

Yorgos Lanthimos

Productiejaar

2023

Productieland(en)

US, IE, GB

Originele titel

Poor Things

Lengte

141 min.

Taal

Engels

Ondertiteling

NLD

Drager

DCP

Je moet cookies accepteren om dit te kunnen kijken.

still Poor Things (Yorgos Lanthimos, US/IE/GB 2023)
still Poor Things (Yorgos Lanthimos, US/IE/GB 2023)
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar & Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op