Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Still Port Desire

Port Desire

Juan Manuel Bugarin / AR, 2022 / 74 min.

Je kunt een soldaat uit de oorlog halen maar de oorlog niet uit de soldaat. Dat geldt zeker voor Marcelo Wytrykusz, een Argentijnse veteraan van de oorlog om de Malvinas/Falklands die veertig jaar na dato nog zint op wraak.

poster IDFA 2022

Hoe lang blijft frustratie over een verloren oorlog bestaan? Dat vraag je je af bij het zien van Marcelo Wytrykusz, een veteraan van de oorlog om de Malvinas – of de Falklands, zoals de eilanden breder bekend zijn – die zich veertig jaar na dato nog steeds niet heeft neergelegd bij de nederlaag die Argentinië leed op het Verenigd Koninkrijk.

Hij komt verstandig over, is een vader met goede bedoelingen en een echtgenoot over wie weinig te klagen valt. Maar hij heeft zich vastgebeten in een obsessief plan: zijn oude plezierjachtje opknappen en er de oversteek mee wagen naar een van de Britse eilanden om er alsnog de Argentijnse vlag te planten.

Niet alle familieleden kunnen even goed omgaan met Wytrykusz’ wraakactie. Sommige van zijn voormalige strijdmakkers verklaren hem zelfs voor gek. Maar de veteraan is verblind door zijn missie om het verleden recht te zetten – tegen beter weten in, ondanks zijn verslechterende gezondheid en de veranderde verhoudingen in de wereld.

Dit is onderdeel van

Details

Regisseur

Juan Manuel Bugarin

Productiejaar

2022

Productieland(en)

AR

Lengte

74 min.

Taal

Spanish

Drager

DCP

Onderdeel van

IDFA 2022

Documentaireliefhebbers kunnen woensdag 9 tot en met zondag 20 november weer in hun agenda vrijhouden. Dan vindt namelijk voor de 35ste keer het International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA) plaats, met vertoningen in bioscopen en festivallocaties door heel Amsterdam, waaronder Eye en Tuschinski.

Lees meer
campagnebeeld IDFA 2022
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 14 oktober 2023 — 7 januari 2024

    Janis Rafa

    Feed me. Cheat me. Eat me.

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op