Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Still Portraits of the Future 1

Portraits of the Future

Virna Molina / AR, 2021 / 88 min.

Creatief, futuristisch vormgegeven beeldessay waarin de Argentijnse maker, die noodgedwongen thuiszit door de coronapandemie, sociale kwesties koppelt aan een persoonlijk onderzoek naar de toekomst en het verleden van haar generatie.

poster IDFA 2021

Wanneer de coronapandemie losbarst, werkt de Argentijnse filmmaker Virna Molina aan een documentaire over de strijd voor gelijke rechten van vrouwelijke arbeiders bij de metro van Buenos Aires. Het project komt stil te liggen, maar Molina besluit toch door te gaan met haar film, al komt die er heel anders uit te zien.

Portraits of the Future is een documentaire die wordt verteld als fictie, waarin het onmogelijk is het een van het ander te onderscheiden. Vanuit de beslotenheid van haar kamer, die ze tijdens de pandemie nauwelijks kan verlaten, zoekt Molina op haar computer naar beelden van de toekomst en het verleden. Ze onderzoekt hoe haar generatie is beïnvloed door het opgroeien onder een dictatuur, en legt verbanden tussen de privatisering van bedrijven en het individualisme dat na de dictatuur gepredikt werd.

Van alles komt aan bod in dit ideeënrijke, hoogst persoonlijke filmessay, van het vrouwenstemrecht tot de toekomst van haar dochters en de angst voor covid-19. De vormgeving is futuristisch, met door robotstemmen voorgelezen teksten, maar het hart van de film wordt gevormd door een grote sociale betrokkenheid bij het heden.

Dit is onderdeel van

Details

Regisseur

Virna Molina

Productiejaar

2021

Productieland(en)

AR

Lengte

88 min.

Taal

Spanish, English

Drager

DCP

Onderdeel van

IDFA 2021

Documentaireliefhebbers kunnen 17 tot en met 28 november weer in hun agenda vrijhouden. Dan vindt namelijk voor de 34ste keer het International Documentary Film Festival Amsterdam plaats, met vertoningen in bioscopen en festivallocaties door heel Amsterdam, waaronder Eye.

Lees meer
campagnebeeld IDFA 2021
Still Portraits of the Future 5
Still Portraits of the Future 4
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op