Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage

Roberto de Paolis / IT, 2022 / 108 min.

Authentieke en innemende film over het leven van een jonge tippelaarster in de bossen van Rome. Met een paddenstoelenplukker begint ze een romantische relatie. Zijn drang om Princess te redden, staat hun samenzijn in de weg. Naar ware gebeurtenissen.

poster Princess (Roberto de Paolis, IT 2022)

Princess is een negentienjarige immigrante die illegaal in Italië verblijft. Ze woont samen met een aantal lotgenoten in een buitenwijk van Rome. Als een echte familie maken ze grappen, knuffelen ze elkaar en maken ze ruzie, maar eenmaal aan het werk in de bossen tussen Rome en Ostia is het ieder voor zich. Dagelijks struint Princess daar rond op zoek naar gewillige voetgangers of automobilisten die haar betalen voor seks.

Wanneer Princess een man ontmoet die paddenstoelen plukt, biedt ze zoals gewoonlijk haar diensten aan. Maar daar wil de goedhartige Corrado (Lino Musella) niets van weten. Weken later, als ze elkaar weer tegenkomen, zoeken ze, nieuwsgierig naar elkaar, toenadering. Het is het begin van een romantische relatie, maar Corrado’s drang om Princess te redden, staat hun samenzijn in de weg.

Princess houdt het midden tussen een documentaire en een film. De hoofdrol wordt gespeeld door Glory Kevin, Nigeriaanse, zelf ex-sekswerker. Haar verhaal en dat van enkele andere Nigeriaanse sekswerkers diende als uitgangspunt voor het script van de film. Princess was de openingsfilm van de sectie Orrizonti op het Filmfestival van Venetië in 2022.

Details

This movie contains scenes showing explicit sexThis movie contains scenes of explicit discriminationPersons under 12 years must be accompanied by an adultThis movie contains foul language

Regisseur

Roberto de Paolis

Productiejaar

2022

Productieland(en)

IT

Originele titel

Princess

Lengte

108 min.

Taal

Italian, English

Ondertiteling

ENG

Drager

DCP

Je moet cookies accepteren om dit te kunnen kijken.

still Princess (Roberto de Paolis, IT 2022)
still Princess (Roberto de Paolis, IT 2022)
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op