Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
8016192302 d5b7585d2b o2

Research Lab: HKU & UvA: Enjoy Your Entertainment

In onze huidige tijd van 24/7 cultuur- en consumptiemaatschappij zijn we afgestapt van traditionele vormen van arbeid en vaste werktijden. Een wereld van 24/7 online profielen en activiteiten roept vragen op over hoe en waar we ons kunnen terugtrekken uit de arbeidsmarkt.

7135051675 c6bc5faf0e k 0

Wat betekent spel, een pauze, vrije tijd? Ontspannen slapen? Kunnen wij nog 'afwezig' zijn zolang we onze smartphones met ons meedragen? Is Netflix kijken nog vrije tijd, als dat betekent dat we bij elke klik nog steeds 'werken', namelijk bijdragen aan de algoritmes van Netflix? Zullen we vrije tijd steeds meer zien als een vlucht in de fantasie, een andere wereld (bijvoorbeeld Oculus Rift)? En met de toename van het aantal schermen en bronnen van informatie en entertainment om ons heen, kunnen we ons dan nog wel vervelen? Of zijn we juist meer verveeld dan ooit tevoren? Laten we eens nadenken over wat vandaag de dag bepaalt wat entertainment is. Hoe, waar en waarom heeft vrijetijdsbesteding nog betrekking op de kunsten?

De voorstelling vangt om 19.15 aan in zaal 2 en vervolgt 75 minuten later in de tentoonstellingruimte met de presentatie van de nieuwe inrichting van het Researchlab door studenten van de HKU/UvA. Publiek van het Researchlab kan deze avond tot 21.00 ook de tentoonstelling Close -Up bezoeken.

De voertaal is Engels.Klik hier voor meer informatie over de individuele werken.

Details

Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 14 oktober 2023 — 7 januari 2024

    Janis Rafa

    Feed me. Cheat me. Eat me.

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op