Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Still Rifkin's Festival

Rifkin's Festival

Bekijk trailer

Woody Allen / ES, US, IT, 2020 / 92 min.

Het zal je maar overkomen, een wereldberoemde regisseur die jouw festival tot decor maakt van zijn nieuwste film. Woody Allen doet het met Rifkin’s Festival, waarin een Amerikaans echtpaar naar het filmfestival van San Sebastián reist. Zij krijgt een affaire, hij hartklachten. Hoofdrollen voor Wallace Shawn en Gina Gershon. Een film over film, ode aan de groten in het vak, mét de gebruikelijke wisecracks over kunst, liefde en sterfelijkheid.

Poster Rifkin's Festival

Rifkin’s Festival is een film voor filmaficionados, liefhebbers van San Sebastián en Woody Allen-fans. De bijna 85-jarige regisseur schreef een scenario over een getrouwd echtpaar in de film – hij filmwetenschapper, zij professioneel PR-vrouw – dat het filmfestival van San Sebastián bezoekt.

De handeling ontrolt zich volgens beproefd Allen-scenario; Sue valt voor de charmes van regisseur Philippe, auteur van Europese makelij (vermakelijke zelfparodie van Louis Garrel), Mort Rifkin belandt van schrik bij cardioloog Joana, op wie hij prompt verliefd wordt.

Tegen de achtergrond van het festival en het gekissebis van een getrouwd stel, brengt Allen een ode aan zijn grote voorbeelden Fellini, Bergman en Buñuel. Mort – aangeduid als een ‘wandelend smorgasbord van neuroses’ – draait in zijn hoofd alle memorabele filmscènes af die hij heeft gezien en geanalyseerd: een cinefiele droom wordt letterlijk werkelijkheid in Allens 50ste film, waarvoor de 87-jarige Vittorio Storaro de fraaie beelden schoot.

Voorfilm

Rosalie et son phonographe (Roméo Bosetti, FR 1911, stille film met muziek). Komische korte film over Rosalie en haar nieuwe fonograaf. Wanneer ze een plaat opzet komen niet alleen de mensen in beweging maar ook het meubilair in de kamer.

Details

This movie is suitable for all agesThis movie contains foul language

Regisseur

Woody Allen

Productiejaar

2020

Productieland(en)

ES, US, IT

Originele titel

Rifkin's Festival

Lengte

92 min.

Taal

English

Ondertiteling

NLD

Drager

DCP

Je moet cookies accepteren om dit te kunnen kijken.

Still Rifkin's Festival
Still Rifkin's Festival

Achteraf nog samen iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Steun Eye. Word lid van de Eye Society.

NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op