Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
The apollo 3

Roger Ross Williams interview + The Apollo

De voorstelling is mede mogelijk is gemaakt door Ziggo:

Poster the apollo

Het Apollo Theater op 125th Street in het New Yorkse Harlem is meer dan een podium: het is een thuis en kraamkamer voor een eindeloze reeks Afro-Amerikaanse grootheden als James “Mister Apollo” Brown, Ella Fitzgerald, Ray Charles, Prince en Richard Pryor.

piepjonge Stevie Wonder

Een safe haven waar Billie Holiday het aandurfde om Strange Fruit te zingen en een plek waar de Afro-Amerikaanse cultuur wordt gevierd. Dat wordt duidelijk uit de flitsend gemonteerde, soms nooit eerder vertoonde archiefbeelden – van bijvoorbeeld de eerste optredens van een piepjonge Stevie Wonder en Lauryn Hill – en vele met anekdotes doorspekte interviews met betrokkenen.

triomfantelijk optreden

De tekstrepetities voor een theateradaptatie van Ta-Nehisi Coates” Between The World and Me, over wat het betekent om zwart te zijn in de Verenigde Staten, vormen de ruggengraat van de film. De geschiedenis van The Apollo is onlosmakelijk verbonden met die identiteit; het is de plek van de herdenkingsbijeenkomst voor James Brown, en van het triomfantelijke optreden van Amerika”s eerste zwarte president.

Vanwege het coronavirus is de virtual reality-ervaring Traveling While Black van Roger Ross Williams tot nader order uitgesteld.

De lezing heeft een gereduceerd tarief van €5,50, de speelfilm is gratis.

Dit is onderdeel van

Details

Onderdeel van

Black Light

Black Light zet de schijnwerpers op de verbeelding van zwarte identiteit (Black identity) in film, van 1920 tot nu. Eye nodigde tien gastcuratoren uit om voorstellingen te maken.​​​​​​

Lees meer
campagnebeeld Black Light © Brian Elstak
Roger ross williams
The apollo 2
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 14 oktober 2023 — 7 januari 2024

    Janis Rafa

    Feed me. Cheat me. Eat me.

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op