Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Rosie moussa eye filmmuseum01

Rosie & Moussa

Dorothée van den Berghe / BE, 2018 / 92 min.

Een pakkend verhaal met ijzersterke cast over de groeiende vriendschap tussen twee kinderen in Brussel, gemaakt door de Belgische regisseur Dorothée Van Den Berghe (Meisje, My Queen Karo).

Poster rosie moussa eye filmmuseum

Rosie verhuist met haar moeder naar een appartement aan de andere kant van Brussel. Ze leert er een heleboel mensen kennen: de gekke meneer Tak, de excentrieke mevrouw Hemelrijk en vooral Moussa, die in het appartement boven haar woont. Hij neemt Rosie op sleeptouw door de hele buurt. Ze klauteren zelfs helemaal tot op het dak van het appartementsgebouw. En ze gaan samen op zoek naar Rosie”s vader, die al een tijdje niet meer thuis kwam. Rosie wil niets liever dan haar vader en moeder weer bij elkaar brengen, maar zal dat ook lukken? Want mama wil geen woord meer tegen papa zeggen… en tot overmaat van ramp wordt haar moeder verliefd op een andere man.

dromen

Rosie & Moussa is een familiefilm van de veelgeprezen Belgische regisseur Dorothée Van Den Berghe (Meisje, My Queen Karo), gebaseerd op de bekroonde boeken van Michael De Cock en Judith Vanistendael. Samen met Rosie en Moussa ontdekken we de grote stad als een plek om eindeloos veel avonturen te beleven. Je kan er spelen, dromen en op-en-top kind zijn. Deze film met ijzersterke cast vertelt een pakkend verhaal over de groeiende vriendschap tussen twee kinderen.

Details

Regisseur

Dorothée van den Berghe

Productiejaar

2018

Productieland(en)

BE

Originele titel

Rosie & Moussa

Lengte

92 min.

Taal

Nederlands

Drager

DCP

Rosie moussa eye filmmuseum02
Rosie moussa eye filmmuseum03
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar & Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op