Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
still Roter Himmel (Christian Petzold, DE 2023)

Roter Himmel

Bekijk trailer

Christian Petzold / DE, 2023 / 102 min.

Vier vrienden komen samen in een vakantiehuis aan de Oostzee. Terwijl de bossen om hen heen vlam vatten, lopen ook hun emoties hoog op: lust en liefde, jaloezie en wrok aan de Baltische kust. Tweede deel van Petzolds trilogie over liefde en creativiteit.

poster Roter Himmel (Christian Petzold, DE 2023)
Het plan van de vrienden Leon en Felix klonk zo goed: samen de zomer doorbrengen in een vakantiehuis aan de Baltische kust. Ze hopen er ook wat werken, de een aan zijn tweede boek, de ander aan zijn kunstportfolio. Maar Nadja en Devid blijken al in het huisje te zitten, twee vreemdelingen die al hun plannen in duigen laten vallen.

Leons onvoltooide manuscript, een modieuze roman genaamd Club Sandwich, achtervolgt hem waar hij ook gaat, of hij nu in het zomerhuis is of op het strand. Wanneer zijn uitgever voor de deur staat, begint het dorre bos vlam te vatten. Het regent as, de lucht kleurt rood, en Leon wordt ook nog eens hopeloos verliefd op Nadja – het relatiedrama is compleet.

Dit tweede deel van de trilogie van Christian Petzold, die in 2020 begon met Undine, gaat over schrijven en gelezen worden; over in de wereld zijn en toch het leven aan je voorbij laten gaan. Een film die zweeft tussen symboliek en realisme, zowel grappig als diep tragisch. Geselecteerd voor de competitie van de Berlinale.

Details

Scenes from this movie may cause fearPersons under 12 years must be accompanied by an adultThis movie contains foul language

Regisseur

Christian Petzold

Productiejaar

2023

Productieland(en)

DE

Originele titel

Roter Himmel

Lengte

102 min.

Taal

Duits

Ondertiteling

NLD of ENG

Drager

DCP

Je moet cookies accepteren om dit te kunnen kijken.

still Roter Himmel (Christian Petzold, DE 2023)
still Roter Himmel (Christian Petzold, DE 2023)
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar & Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op