Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
still The Salute of the Jugger (David Webb Peoples, AU/US 1989)

Rutger Night

Koolhoven & Simons: Rutger Night

Op 23 januari zou Rutger Hauer (1944–2019) tachtig zijn geworden, dus tijd voor een echte Rutger Night. Eerst kijken we naar een uur fragmenten uit 's mans rijke internationale oeuvre, gevolgd door de actiefilm The Salute of the Jugger op vintage 35mm.

poster The Salute of the Jugger (David Webb Peoples, AU/US 1989)
Vanavond bekijken we nu eens geen Nederlandse films met Rutger Hauer maar geven Martin Koolhoven en Ronald Simons een bloemlezing uit Hauers waanzinnige internationale carrière. Met trailers van Blind Fury (Phillip Noyce, US 1989), The Osterman Weekend (Sam Peckinpah, US 1983) en Sin City (Frank Miller, Robert Rodriquez, Quentin Tarantino, US 2005), gevolgd door een 35mm vertoning van de actiefilm The Salute of the Jugger (aka The Blood of Heroes) uit de Eye-collectie.

The Salute of the Jugger

(David Webb Peoples, AU/US 1989)

In de woestenijen van de post-apocalyptische toekomst is er maar één manier om de top te bereiken, en dat is door het gruwelijkste, bloedigste spelletje uit die tijd te winnen: Jugger (denk: hondenschedel op een stok). Stoere kerel Sallow (Rutger Hauer) is een van de weinige overlevenden in deze door oorlog geteisterde wereld, waarin het opwindende Jugger de enige bron van vermaak is.

Sallow is een voormalige Major League-speler en probeert met zijn eigen team de buit binnen te halen – de winnaar krijgt eten, drinken en seks. Als de jonge, razendsnelle speelster Joan Chen (Twin Peaks) zich bij het team voegt, wordt winnen werkelijk een kwestie van leven en dood. Ook met Vincent D'Onofrio en Hugh Keays-Byrne (Immortan Joe) als de slijmerige leider van de ondergrondse elite.

Dit is onderdeel van

Details

Persons under 16 years must be accompanied by an adultThis movie contains scenes of violence

Regisseur

David Webb Peoples

Productiejaar

1989

Lengte

215 min.

Voertaal

Nederlands

Moderator

Martin Koolhoven & Ronald Simons

Productieland(en)

AU, US

Taal

Engels

Ondertiteling

Nederlands

Drager

35mm

Onderdeel van

Koolhoven & Simons

Koolhoven en Simons buigen zich over de ins & outs van de genrefilm en presenteren niet eerder in Eye vertoonde titels binnen niets verhullende thema’s. Denk aan avonden rond de Truckerfilm, Grindhouse of de Wraak van de Natuur. Een ode aan zelden vertoonde trailers en vergeten klassiekers, waar mogelijk op 35mm, met films uit de Eye-collectie.

Lees meer
campagnebeeld Martin Koolhoven & Ronald Simons
still The Salute of the Jugger (David Webb Peoples, AU/US 1989)
still The Salute of the Jugger (David Webb Peoples, AU/US 1989)
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op