Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Sagrada1 0

Sagrada : El misterio de la creación

Stefan Haupt / CH, 2012

Documentaire over Gaudi’s magnum opus, de Sagrada Família in Barcelona. De bouw van de kathedraal begon in 1882 en duurt nog steeds voort. Haar geschiedenis is er een van hoogte- en dieptepunten. Regisseur Stefan Haupt filmde portretten van de bouwers en zocht naar hun motieven.

Sagradaposter

De Sagrada Família is nog steeds allesbehalve compleet. Wie was de man die deze kathedraal heeft ontworpen? Wie zijn de arbeiders, ambachtslieden, kunstenaars en architecten, die maar blijven werken aan de Sagrada Família? Wat is hun drijfveer?

Neem bijvoorbeeld Etsuro Sotoo, de Japanse beeldhouwer en voormalige boeddhist die zich heeft bekeerd tot het katholicisme en al meer dan dertig jaar aan de Sagrada Família werkt. Of Josep Subirachs, de zeer omstreden ontwerper van de Passie-gevel, die zichzelf agnost noemt. Of Jordi Bonet, de belangrijkste architect, die op alle mogelijke manieren vecht om de Sagrada Família voltooid te krijgen.

Tijdens het filmen van de drukte van de minimetropool die Gaudí”s kathedraal-in-wording is, last regisseur Haupt ook pauzes in om rustig te kijken en te reflecteren. Anna Huber, befaamd danser uit Zwitserland, duikt af en toe op, en Jordi Savall, de wereldberoemde Catalaanse musicus, voert Bachs Mis in b-klein uit. Dit muziekstuk geldt als “de kathedraal van de muziek”.

“**** (NRC Handelsblad)

Details

Regisseur

Stefan Haupt

Productiejaar

2012

Productieland(en)

CH

Originele titel

Sagrada : El misterio de la creación

0

Ondertiteling

NLD

Drager

DCP - encrypted

Sagrada2
Sagrada3
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 14 oktober 2023 — 7 januari 2024

    Janis Rafa

    Feed me. Cheat me. Eat me.

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op