Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Sarajevo songs of woe still1

Sarajevo Songs of Woe

Fred Kelemen / BA, 2016 / 140 min.

Bijzonder indrukwekkend mozaïek van het leven in Sarajevo. In het drieluik balanceren de bewoners tussen hoop en wanhoop, tussen de warmte van de liefde en de kilheid van de samenleving. Fred Kelemen is naast regisseur ook de cameraman van veel van Béla Tarrs films.

Sarajevo songs of woe ps

Kelemens nieuwste drieluik bestaat uit de twee verhalen Blue Ballad for Lovers en Blue Rondo for Survivors en het documentaire middelste deel Blue Psalm for Wolves. In alle delen zoeken de bewoners van Sarajevo naar een waardig leven, naar de warmte van de liefde te midden van de kilte van onze moderne samenleving en de ruïnes van het verleden. Kelemen, meester van het lange ononderbroken shot, kiest voor elk van de drie delen een radicaal andere esthetische benadering en maakt zo zijn naam als beeldvernieuwer waar.

Sarajevo Songs of Woe is in de eerste plaats een portret van een stad die getekend is door de tragedies van het oorlogsverleden, en op de rand van de afgrond van de Europese beschaving stond. In drie etappes neemt de film een diepe duik in het stadsleven. Het eerste deel is een atypisch romantisch verhaal, het tweede schetst een meedogenloos beeld van een gemeenschap die wordt voorgesteld als een groep verdwaalde honden, en het derde deel is een biografische schets van een oorlogsmisdadiger, die niet alleen gebukt gaat onder zijn schuldgevoel maar ook onder zijn destructieve instinct. Drie verhalen over overleven, door een van de meest eigenzinnige filmmakers van onze tijd.

Met een indrukwekkende soundtrack van Zoe Polanski.

Details

Regisseur

Fred Kelemen

Productiejaar

2016

Productieland(en)

BA

Originele titel

Sarajevo Songs of Woe

Lengte

140 min.

Taal

Engels, Bosnisch

Drager

DCP

Sarajevo songs of woe still2
Sarajevo songs of woe still3
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar & Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op