Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Scoop1

Scoop

Woody Allen / GB, US, 2006 / 96 min.

In Magic in the Moonlight, Woody Allens nieuwste, speelt Colin Firth de rol van illusionist. Acht jaar eerder was Allen zelf te zien als de goochelaar Sid Waterman in Scoop. Scarlett Johansson, Allens 21ste-eeuwse muze, speelt een beginnende, ambitieuze journaliste en Hugh ‘Wolverine’ Jackman kruipt in de huid van steenrijke Britse aristocraat.

Scoop

The Great Splendini heeft een wat wankele goochelshow in de Londense theaters. Wankel, want al zijn trucs zijn met één oogopslag te doorgronden en Splendini mag dan ook met recht ”s werelds slechtste goochelaar worden genoemd.

Wanneer de jonge journaliste Sondra Pransky (Johansson) op het podium klimt om zich te laten doorzagen, verschijnt uit het niets de pas overleden journalist Joe Strombel (Ian MacShane). Pransky stort zich op de geestverschijning. Die onthult haar zijn laatste, niet gepubliceerde primeur: achter het gedistingeerde aristocratische voorkomen van Peter Lyman (Jackman) gaat een brute serial killer schuil…

Met Scoop leverde Allen een geestige pastiche af op sensatiebeluste journalistiek, de glitter van het theater en de aloude Griekse mythe van Hades en de onderwereld. De film werd geprezen om zijn snelle, geestige dialogen.

Details

Regisseur

Woody Allen

Productiejaar

2006

Productieland(en)

GB, US

Originele titel

Scoop

Lengte

96 min.

Ondertiteling

NLD

Drager

35mm

Scoop3
Scoop4
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar & Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op