Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
still S'en fout la mort (Claire Denis, FR/DE 1990)

S'en fout la mort

Claire Denis / FR, DE, 1990 / 91 min.

De ruige, schimmige wereld van twee vrienden die beslissen deel te nemen aan illegale hanengevechten in een buitenwijk van Parijs. Al snel worden ze uitgebuit door een Franse nachtclubeigenaar. Nieuwe restauratie in 4K.

poster S'en fout la mort (Claire Denis, FRDE 1990)
De zelden vertoonde tweede speelfilm van Claire Denis is een radicale, fysieke film over de schimmige wereld van illegale hanengevechten. Isaach De Bankole en Alex Descas spelen de hoofdrollen als Dah en Jocelyn, twee immigranten uit Benin en de Franse Antillen die in de buitenwijken van Parijs wonen. Ze verdienen hun geld met hanengevechten, onder druk gezet door de eigenaar van het restaurant (Jean-Claude Brialy) in wiens kelder de gevechten worden gehouden. Het bloederige geweld eist zijn tol, en Jocelyn droomt van een leven buiten deze dier- en mensonterende omgeving.

Denis liet zich inspireren door de geschriften van psychiater, schrijver en vrijheidsstrijder Frantz Fanon. Behalve een wrange milieuschets is S’en fout la mort ook een misdaaddrama in dynamische film-noir-stijl. Haar ruige, onsentimenteleportret van immigranten in Frankrijk is ook een subtiel psychologisch onderzoek naar de tol van het geweld dat door kolonisten aan de gekoloniseerde wordt opgelegd. Denis hanteert in deze film, gedraaid met cinematografe Agnès Godard, voor het eerst de handheld camera om zo dichter bij de clandestiene personages te komen.

Dit is onderdeel van

Details

Not (yet) rated

Regisseur

Claire Denis

Productiejaar

1990

Productieland(en)

FR, DE

Originele titel

S'en fout la mort

Lengte

91 min.

Taal

French

Ondertiteling

ENG

Drager

DCP

Onderdeel van

Claire Denis

In Eye is een omvangrijk retrospectief te zien rond Claire Denis, een van de belangrijkste filmmakers van Frankrijk. De Franse filmmaker Claire Denis onderzoekt in haar werk de gevolgen van kolonialisme en het gevoel een buitenstaander te zijn, met aandacht voor familiale spanningen, sensualiteit en verlangen. Retrospectief met nieuw gerestaureerde films; Chocolat (4K) en Beau travail (4K) voor het eerst te zien in de Nederlandse bioscoop.

Lees meer
campagnebeeld Claire Denis – Trouble-Making Magic
still S'en fout la mort (Claire Denis, FR/DE 1990)
still S'en fout la mort (Claire Denis, FR/DE 1990)
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op