Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Cinedans 2022 Shorts 4 Trace of Time

Shorts 4

Cinedans Festival 2022

Een selectie van de beste korte dansfilms, met een verscheidenheid aan dansstijlen en filmische benaderingen, strijden in de International Short Film Competition. Elke vertoning wordt afgesloten met een korte Q&A met internationale filmmakers en gasten.

poster Cinedans Festival 2022

They Dance With Their Heads (Thomas Corriveau, CA 2021, 8’)

Choreography: Thomas Corriveau

Het afgehakte hoofd van een choreograaf wordt gevangen gehouden door een adelaar op een onbewoond eiland. Deze korte animatiefilm ons mee in de gevoelige wereld van een kunstenaar die dol is op dans.

Evidence of it All (Drew Jacoby, US 2021, 9’)

Choreography: Drew Jacoby

Voormalig danser van NDT en Het Nationale Ballet Drew Jacoby neemt de kijker door de lensmee op een intieme reis van een vrouw in eenzaamheid, golvend door haar herinneringen en diepste geheimen. Geïnspireerd op de Seven Deadly Sins geschreven door Royce Vavrek.

On Mending (Shawn Fitzgerald Ahern, Emilie Leriche, IT 2021, 15’)

Choreography: Emilie Leriche, Shawn Fitzgerald Ahern

On Mending volgt de inspanningen van een gemeenschap om een overweldigend verlies te verwerken. De film en zijn personages kronkelen door een uitgestrekt en kaal alpenlandschap, een abstract land van herinnering en nostalgie. Een reflectie op de schoonheid en onvermijdelijkheid van vergankelijkheid.

La visite (Tommy Pascal, FR 2020, 10’)

Choreography: Wanjiru Kamuyu

La Visite laat delen van Wanjiru Kamuyu's solo 'An Immigrant's Story' resoneren met de historie van het Palais de la Porte Dorée, dat werd gebouwd voor de Parijse Koloniale Expositie van 1931. In dit gebouw weerklinken het koloniale erfgoed en de hedendaagse protesten die hun wortels in de geschiedenis hebben.

Anahit (Laura Hermanides, NL 2022, 9’)

Choreography: Emma Evelein

Een bezoek aan het zwembad brengt Imaani's beklemmende herinneringen aan een aanranding naar boven. Om haar innerlijke demonen te verslaan en het verleden te overwinnen, zal Imaani haar trauma onder ogen moeten zien.

Trace of Time (Iwa, KR 2021, 19’)

Choreography: Bora Kim

Choreografe Kim Bora nodigt uit om het lichaam waar te nemen als ruimte en tijd, die dienovereenkomstig veranderen. Zintuigen en landschappen laten sporen na, evenzeer als de opeenstapeling van ervaringen in de tijd. Vervlogen tijden verdwijnen niet, maar worden sporen van het lichaam en de ruimte, die zich oneindig uitbreiden.

Dit is onderdeel van

Details

Productiejaar

2022

Lengte

92 min.

Productieland(en)

NL

Onderdeel van

Cinedans 2022

Vijf dagen lang presenteert Cinedans de state of the art van de internationale dansfilm gezamenlijk met dancescreen - IMZ International Music + Media Centre Wenen.

Lees meer
campagnebeeld Cinedans Festival 2022
Cinedans 2022 Shorts 4 Anahit
Cinedans 2022 Shorts 4 They Dance With Their Heads
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op