Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
still Silence of the Tides (Pieter-Rim de Kroon, NL 2020)

Silence of the Tides

Bekijk trailer

Pieter-Rim de Kroon / NL, 2020 / 102 min.

Poëtische, hypnotiserende blik op de getijden van het Waddengebied. Pieter-Rim de Kroon verkent de relatie tussen mens en natuur tegen een overweldigend decor van mist, wind, water en land, het constant veranderend licht en altijd aanwezige horizon.

poster Silence of the Tides (Pieter-Rim de Kroon, NL 2020)

De drijvende kracht achter Silence of the Tides is de ademhaling van het hele Waddengebied: de getijden. Op hypnotiserende wijze toont Pieter-Rim de Kroon de cycli en contrasten van de seizoenen: leven en dood, storm en stilte, de massa en het individu. Silence of the Tides is speciaal gemaakt voor het grote doek.

De mens en de kwetsbare Wadden hebben tegenstrijdige belangen. Het gebied wordt verstoord door boringen naar fossiele brandstoffen, lastige ganzen worden neergeschoten en militaire vliegtuigen verstoren de stilte van het landschap. Maar ondertussen zien we ook de migratie van miljoenen vogels en floreren zeehonden, garnalen, botvissen en jonge mosselen.

We gaan aan boord van een kabellegger die van Denemarken naar Nederland vaart. We voegen ons bij een vogelaar terwijl ze de scholeksters van Oland volgt. We kijken naar een F-16-piloot en naar een blauwe kiekendief op zoek naar zijn prooi. Vanuit vaste cameraposities observeert De Kroon een kwelder door de seizoenen heen en ervaren we de veranderende kleuren. Radicale observatie in beeld en geluid. Een film zonder voice-over en zonder interviews. Terug naar de basis. Kijken dus.

Hollands Licht

Regisseur en cameraman Pieter-Rim de Kroon (Hollands Licht, A Day in a Life, V.I.S.S.E.N) maakte vele films over cultuur, maatschappij en natuur, die werden bekroond met meer dan 140 internationale onderscheidingen waaronder een Gouden Kalf voor Hollands Licht.

Details

Scenes from this movie may cause fearPersons under 12 years must be accompanied by an adult

Regisseur

Pieter-Rim de Kroon

Productiejaar

2020

Productieland(en)

NL

Originele titel

Silence of the Tides

Lengte

102 min.

Taal

Engels

Ondertiteling

ZONDER

Drager

DCP

Toegankelijkheid

Earcatch, Subcatch

Je moet cookies accepteren om dit te kunnen kijken.

still Silence of the Tides (Pieter-Rim de Kroon, NL 2020)
still Silence of the Tides (Pieter-Rim de Kroon, NL 2020)

Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Support Eye en zie meer.

NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op