Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
still Silver Haze (Sacha Polak, NL 2022)

Silver Haze

Sacha Polak / NL, GB, 2023 / 103 min.

Sinds haar acteerdebuut in Sacha Polaks met drie Gouden Kalveren bekroonde Dirty God, verbergt brandwondenslachtoffer Vicky Knight haar littekens niet langer voor de buitenwereld. Die intense, bevrijdende ervaring leverde een tweede samenwerking op met de regisseur.

poster Silver Haze (Sacha Polak, NL 2022)

Verpleegster Franky woont met haar familie in een Londense buitenwijk. Drieëntwintig is ze en nog vol vragen, én wraakgevoelens, over de brand die vijftien jaar eerder niet alleen haar uiterlijk maar ook haar leven tekende. Wanneer ze verliefd wordt op een van haar patiënten, Florence, lijkt ze eindelijk in staat tot een betekenisvolle relatie. Franky volgt Florence naar de kust, waar ze bij Florence' samengestelde familie de rust vindt om met het verleden in het reine te komen.

Voor Silver Haze werkte Sacha Polak voor de tweede maal samen met de Britse actrice Vicky Knight, die in Polaks veelgeprezen Dirty God (2019) slachtoffer van een aanval met zuur speelde. Franky's pijnlijke voorgeschiedenis is directer te herleiden tot de werkelijke oorzaak van Knights brandwonden, als achtjarige opgelopen tijdens een brand in de pub van haar grootvader. Silver Haze beleeft in februari zijn wereldpremière in de Panorama-sectie van het Internationaal filmfestival van Berlijn.

Voorfilm

Voorafgaand aan de avondvoorstellingen van Silver Haze vertonen we de korte film El Mourabbi (9') van regisseur Sacha Polak. In deze korte film uit 2007 vindt pizzakoerier Rachid een achtergelaten baby. Als niemand uit het portiek opendoet, neemt hij haar mee naar huis. Deze impulsieve daad zet zijn leven op zijn kop.

Details

This movie contains scenes showing explicit sexThis movie contains scenes with alcohol and/or drug useThis movie contains scenes of explicit discriminationPersons under 12 years must be accompanied by an adultThis movie contains foul language

Regisseur

Sacha Polak

Productiejaar

2023

Productieland(en)

NL, GB

Originele titel

Silver Haze

Lengte

103 min.

Taal

Engels

Ondertiteling

NLD of ENG

Drager

DCP

still Silver Haze (Sacha Polak, NL 2022)
still Silver Haze (Sacha Polak, NL 2022)
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar & Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op