Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Still Sin se as particulares 4

Sin señas particulares

Bekijk trailer

Fernanda Valadez / MX, ES, 2020 / 95 min.

Sinds haar zoon het huis verliet om de grens met de VS over te steken heeft Magdalena niets meer gehoord. De overheid wil dat ze een overlijdensakte ondertekent. Fernanda Valadez’ eerste lange speelfilm is al vergeleken met het werk van Carlos Reygadas en Amat Escalante.

Poster Sin se as particulares

Door een ontmoeting met een andere moeder beseft Magdalena dat ze niet verder kan leven zonder het lot van haar zoon te kennen.

Ze begint aan een zoektocht door gevaarlijke gebieden waar drugs- en criminele bendes de baas zijn. De wegen zijn er onveilig, bussen vallen in een hinderlaag, passagiers worden beroofd, soms vermoord, waarna hun lijken verdwijnen. Onderweg ontmoet Magdalena Miguel, een jongen die het bevel kreeg de VS te verlaten en die zijn moeder gaat opzoeken. Hij moet vaststellen dat er veel is veranderd in zijn land.

Fernanda Valades heeft veel oog voor detail in haar film vol originele, poëtische beeldtaal. Waar andere filmmakers vaak de nadruk leggen op geweld, actie en macho-nihilisme, kiest Valadez voor een andere benadering. Het acteerwerk is ingetogen. Veel wordt er niet gezegd: stilte zegt soms meer dan woorden. In Sin señas particulares wordt alles tot zwijgen gebracht.

...indrukwekkend...bedwelmend drama...uitzonderlijk zelfverzekerde debuut...groot filmtalent...fijnzinnig...zorgvuldig ...eigenzinnig... (**** De Volkskrant)

...visueel krachtige vorm...bijzondere film...poëtische beelden...verrassend...mooi... (**** Trouw)

...prachtig...schilderachtig in beeld gebracht...verbazingwekkend zelfverzekerd speelfilmdebuut...ingetogen film die onderhuids kolkt van verontwaardiging. Een film die ons wijst op wat we niet zien... (Het Parool)

Dit is onderdeel van

Details

Persons under 16 years must be accompanied by an adultThis movie contains scenes of violenceThis movie contains foul language

Regisseur

Fernanda Valadez

Productiejaar

2020

Productieland(en)

MX, ES

Originele titel

Sin señas particulares

Lengte

95 min.

Taal

Spaans, Indiaans, Engels

Ondertiteling

NLD

Drager

DCP

Onderdeel van

Previously Unreleased

Ze waren wel te zien op prominente festivals in binnen- en buitenland, maar bereikten niet de Nederlandse bioscopen. Ten onrechte, meent Eye Filmmuseum, dat ook dit jaar een bijzondere selectie films van de internationale festivals naar Nederland haalt.

Lees meer
campagnebeeld Previously Unreleased

Je moet cookies accepteren om dit te kunnen kijken.

Why in Eye

Uit Mexico komen de laatste jaren hele interessante makers, van wie het werk regelmatig in Eye te zien is geweest. Fernanda Valadez is een nieuw, fris talent dat meteen indruk maakt door haar engagement.

Still Sin se as particulares 3
Still Sin se as particulares 1

Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Steun Eye. Word lid van de Eye Society.

NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op