Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
still Sisyphus at Work (Ramon Gieling, NL 2020)

Sisyphus at Work

Bekijk trailer

Ramón Gieling / NL, 2020 / 127 min.

Boy Talma keert na jaren terug naar zijn geboortestad Den Bosch om zijn nieuwe film op te nemen, een gezongen en gedanste variatie op het Sisyphus-thema zinloosheid. Vlak voor aanvang hoort hij dat hij nog maar negen maanden te leven heeft.

poster Sisyphus at Work (Ramon Gieling, NL 2020)

Boy besluit het vonnis geheim te houden, maar de scènes die hij bedenkt voor zijn film beginnen samen te vallen met zijn eigen leven. Hij dicht bekenden, vrienden en geliefden een rol toe in zijn gefantaseerde film, terwijl hij in een bijzondere vriendschap met de dertienjarige Virginia, een laatste, rebelse reis maakt. Zonder dat hij het weet, begeleiden alle personages hem naar het einde.

Sisyphus at Work is de nieuwe film van regisseur Ramón Gieling (Johan Cruijf – En un momento dado, Erbarme dich – Matthäus Passion Stories, Tramontana,Over Canto). Overige castleden naast Johan Heldenbergh, Thekla Reuten en Gouden Kalf- en Theo d’Or-winnares Hannah Hoekstra, zijn Valentijn Dhaenens en Cécilia Vos.

Regisseur Ramón Gieling: “Met Sisyphus at Work maak ik een film waarin alles mogelijk is; een vrije, radicale, barokke, musical film waar ik zo van hou om over te fantaseren en waarin wonderlijke contradicties verenigd zijn.”

Vanaf 16 december ook online te zien via Picl.

Dit is onderdeel van

Details

Persons under 12 years must be accompanied by an adultThis movie contains scenes of violenceScenes from this movie may cause fearThis movie contains foul language

Regisseur

Ramón Gieling

Productiejaar

2020

Productieland(en)

NL

Originele titel

Sisyphus at Work

Lengte

127 min.

Taal

Dutch

Ondertiteling

NLD

Drager

DCP

Toegankelijkheid

Earcatch

Onderdeel van

Ramón Gieling at Work

Filmmaker, schrijver, theatermaker, beeldend kunstenaar: altijd is Ramón Gieling op zoek naar de ziel van de dingen en de menselijke bezieling. De maker van En un momento dado, een bijzondere film over Johan Cruijff in Barcelona, en Erbarme dich (over de Matthäus Passion), opereert graag op het grensvlak van werkelijkheid en verbeelding.

Lees meer
Ramón Gieling © Bob Bronshoff

Je moet cookies accepteren om dit te kunnen kijken.

still Sisyphus at Work (Ramon Gieling, NL 2020)
still Sisyphus at Work (Ramon Gieling, NL 2020)

Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Support Eye en zie meer.

NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op