Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Slither 7

Slither

James Gunn / CA, US, 2006

Uitzinnige horrorkomedie waarin parasitaire naaktslakken uit outer space het dorpje Wheelsey belagen. Wie gebeten wordt ontpopt zich tot kannibalistische zombie. Knipoog naar de vroege Cronenberg-productie Shivers en de splatter & gore-traditie van de jaren tachtig.

Slither 2006

Niets in het dorpje Wheelsey wijst op bovennatuurlijke krachten, totdat een “alien blob” zich begint te voeden met de lokale veestapel en zeer slecht gehumeurde naaktslakken door de hoofdstraat glibberen om de inwoners van Wheelsey te pakken nemen. Dit alles tegen de zin van de sheriff, die meent recht en orde te moeten herstellen; intussen ontpoppen de door de slakken gebeten dorpelingen zich tot bloeddorstige zombies met kannibalistische neigingen…

Voor zijn uitzinnige horrorkomedie baseerde regisseur James Gunn zich overduidelijk op de splatter & gore-traditie van de jaren tachtig. Met een knipoog waarschijnlijk naar de vroege Cronenberg-productie Shivers (1975), waarin slakachtige parasieten bezit nemen van de bewoners van een luxe appartementencomplex.

The Guardian besprak Gunns regiedebuut als “Wat Cronenberg deed voor hij saai en respectabel werd”. Groter compliment kun je een voormalig medewerker van Troma Studios – Gunn schreef het scenario voor Tromeo and Juliet – niet maken.

Dit is onderdeel van

Details

Regisseur

James Gunn

Productiejaar

2006

Productieland(en)

CA, US

Originele titel

Slither

0

Ondertiteling

NLD

Drager

35mm

Onderdeel van

David Cronenberg

Eye presenteerde van 22 juni t/m 14 september 2014 een grote tentoonstelling rond regisseur David Cronenberg, die een cultstatus verwierf met zijn eigenzinnige films over de wisselwerking tussen lichaam, geest, technologie en massamedia. De tentoonstelling verkende de wereld van Cronenberg via het hoofdthema uit zijn films: de fysieke en psychologische transformatie van zijn personages.

Lees meer
campagnebeeld David Cronenberg – The Exhibition
Slither 8
Slither 9
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op