Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
still Small Axe: Red, White and Blue

Small Axe - Red, White and Blue

Steve McQueen / GB, 2020 / 80 min.

Het waargebeurde verhaal van Leroy Logan, een forensisch onderzoeker die een verschil wil maken bij de London Metropolitan Police.

poster Amsterdam Art Week 2021

Wanneer Leroy Logan ziet hoe zijn vader door de politie wordt mishandeld, besluit hij zijn kinderdroom om politieagent te worden weer op te pakken – gedreven door de ambitie en naïeve hoop om de racistische houding van de politie van binnenuit te veranderen.

Logan moet de gevolgen van zijn vaders afkeuring onder ogen zien, om nog maar te zwijgen van het schaamteloze racisme dat hij aantreft in zijn functie als agent bij de Metropolitan Police Force. Acteur John Boyega werd veelgeprezen om zijn rol als Leroy Logan.

Small Axe is een serie van vijf speelfilms van de Britse kunstenaar en regisseur Steve McQueen (1969). De films spelen zich af in de jaren 1960 – 1980 en vertellen de persoonlijke verhalen van leden uit de West-Indische gemeenschap in Londen, die in hun dagelijks bestaan continu moeten vechten tegen racisme en discriminatie. Eye vertoont de films eenmalig in het kader van Amsterdam Art Week.

Het toegangsticket van €12,50 geeft recht op gratis entree voor de voorstelling en op een DVD-box van de serie Small Axe.

Dit is onderdeel van

Details

Regisseur

Steve McQueen

Productiejaar

2020

Productieland(en)

GB

Originele titel

Small Axe - Red, White and Blue

Lengte

80 min.

Taal

English, Urdu

Drager

DCP

Onderdeel van

Amsterdam Art Week 2021

Eye vertoont Small Axe eenmalig tijdens Amsterdam Art Week. Small Axe is een serie van vijf speelfilms van de Britse kunstenaar en regisseur Steve McQueen (1969). De veelgeprezen films spelen zich af in de jaren 60–80 en vertellen de persoonlijke verhalen van leden uit de West-Indische gemeenschap in Londen. In hun dagelijks bestaan moeten ze continu vechten tegen racisme en discriminatie.

Lees meer
still Small Axe: Lovers Rock
still Small Axe: Red, White and Blue
still Small Axe: Red, White and Blue

Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Steun Eye. Word lid van de Eye Society.

NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op