Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Eye on Sound: Small World (soundwave)

Small World

-Casper Braat / NL, 2022 / 27 min.

Wonderbaarlijke animaties en betoverende muziek in Small World van regisseur Casper Braat, componist Camiel Jansen en animator Gideon van der Stelt. Hij neemt jong en oud mee in de wereld van Josh de Muis die zich door de grote wereld beweegt, en steeds wildere avonturen meemaakt. Première met livemuziek uitgevoerd door het Asko | Schönberg Ensemble. Een familievoorstelling van het Grachtenfestival in samenwerking met Eye.

poster Eye on Sound: Small World
Een zinderende animatiefilm mét livemuziek van de opkomende componist Camiel Jansen, uitgevoerd door het vermaarde Asko | Schönberg Ensemble onder leiding van Clark Rundell. In Small World is de muziek leidend: de animatiefilm is gemaakt op basis van de beweging en het karakter van de muziek en niet andersom, zoals gebruikelijk bij films.

Naast Small World kijken en luisteren we ook naar andere animatiefilms waarin dieren een leidende rol hebben. De concertvoorstelling wordt gepresenteerd door Ab Nieuwdorp, artistiek adviseur van het Grachtenfestival en presentator van De Klassieken op NPO Radio4.

Camiel is als 'Nieuwe Maker' (Fonds Podiumkunsten) verbonden aan het Grachtenfestival. Twee jaar lang wordt hij gecoacht in zijn makerschap. Small World is zijn tweede grote productie in dit traject.

Dit is onderdeel van

Bijzondere vertoningen

Details

Regisseur

-Casper Braat

Productiejaar

2022

Productieland(en)

NL

Originele titel

Small World

Lengte

27 min.

Taal

live muziek

Onderdeel van

Eye on Sound

Met Eye on Sound focust Eye op de bijzondere relatie beeld en geluid. Verwacht live muziek bij stille films, live optredens van bandjes van nu bij klassiekers van toen, splinternieuwe scores bij films uit de veelzijdige Eye-collectie en bijzondere aandacht voor de vaak veronachtzaamde kunst van het sounddesign.

Lees meer
Eye on Sound: live muziek in Eye's arena (soundwave)
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar & Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op