Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
still Songs of Earth (Margreth Olin, NO 2023)

Songs of Earth

Bekijk trailer

Margreth Olin / NO, 2023 / 90 min.

IJsblauwe gletsjers, klaterende watervallen en knisperend groene loofbomen vormen het decor van deze natuurfilm. Margreth Olin keert terug naar haar geboorteplaats, de betoverende Noorse vallei Oldedalen, voor een liefdevolle ode aan zowel deze majestueuze omgeving als aan haar ouders.

poster Songs of Earth (Margreth Olin, NO 2023)

Olins ouders koesteren na al die jaren nog steeds een diepgewortelde liefde voor elkaar. Al zijn hele leven wandelt haar ondertussen 84-jarige vader Jørgen, door deze naar verluidt mooiste vallei van Noorwegen. Als kind nam hij zijn dochter al mee op zijn wandelingen, waar ze samen van alles bespraken. Ook nu fungeert hij als de wijze gids van zijn dochter en neemt hij haar een heel jaar lang mee op zijn tochten door het magnifieke landschap.

Hij deelt verhalen die al generaties meegaan. Hier groeiden zijn voorouders op, ze werden verliefd en stichtten gezinnen, te midden van natuurlijke verschuivingen en overstromingen die deel uitmaken van het leven in deze grillige natuur. Margreth Olin weet niet alleen het spectaculaire panorama vast te leggen, maar ook de stilte en sereniteit die heersen te midden van de ruige bergen, het leven in de wilde natuur en de tijdloze verhalen.

Het bekendste natuurfilmteam van Noorwegen filmde de fenomenale IMAX-waardige beelden, Rebekka Karijord componeerde op basis van de geluiden van de natuur, de aarde en schuivende gletsjers een prachtige orkestrale score, uitgevoerd door het London Contemporary Orchestra. Liv Ullman en Wim Wenders zijn de uitvoerende producenten.

Details

Scenes from this movie may cause fearPersons under 9 years must be accompanied by an adult

Regisseur

Margreth Olin

Productiejaar

2023

Productieland(en)

NO

Originele titel

Fedrelandet

Lengte

90 min.

Taal

Noors

Ondertiteling

NLD of ENG

Drager

DCP

Je moet cookies accepteren om dit te kunnen kijken.

still Songs of Earth (Margreth Olin, NO 2023)
still Songs of Earth (Margreth Olin, NO 2023)
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar & Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op