Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Sorry we missed you ken loach 4

Sorry We Missed You

Ken Loach / GB, FR, BE, 2019 / 100 min.

Nadat bouwvakker Ricky Turner zijn baan heeft verloren, kan hij aan de slag als pakketbezorger. Dat wil zeggen: op een mensonterend nulurencontract. Je zou kunnen zeggen dat de Britse regisseur Ken Loach In Sorry We Missed You weer zijn stokpaardjes berijdt. Even houdbaar is de stelling dat Loach doet waar hij als levenslange maatschappijcriticus in uitblinkt.

Sorry we missed you ps 1 jpg sd high

Na I, Daniel Blake (2016) gaat Loach opnieuw in de aanval. Tegen zijn oude vijand, oftewel: het kapitalistische systeem dat de armen armer maakt en de rijken rijker. Het ergste is dat de vijand zich tegenwoordig voordoet als vriend. Wanneer Ricky solliciteert bij de bezorgdienst, houdt zijn aanstaande werkgever hem voor: je werkt niet voor ons, maar mét ons. Ondertussen wordt Ricky wel aan alle kanten afgeknepen.

afbraak

Geen regisseur weet het eeuwigdurende gevecht van de gewone man tegen de instituties schrijnender en realistischer te verbeelden dan Loach. Paul Laverty, Loach' vast scenarist sinds Carla's Song (1996), zorgt ook nu weer voor de inhoud. Richtten Loach en Laverty hun pijlen zich in I, Daniel Blake op het falende uitkeringssysteem, ditmaal moet de afbraak van de traditionele werkgever-werknemerrelatie het ontgelden.

veerkracht

Laat het maar aan Loach over om ook zijn nieuwe film te bemensen met acteurs die ogenblikkelijk lijken samen te vallen met de personages die ze spelen. De Turners, met twee kinderen en moeder Abbie die als oproepkracht in hetzelfde schuitje zit als haar man, zouden onze sappelende buren kunnen zijn. Loach toont ze in hun slachtofferschap én veerkracht, zoals alleen hij dat kan: bevlogen en met een onfeilbaar oog voor authenticiteit.

“Ken Loach is in topvorm... ontroerend...authentiek... (De Filmkrant)

Details

Persons under 12 years must be accompanied by an adultThis movie contains scenes of violenceThis movie contains foul language

Regisseur

Ken Loach

Productiejaar

2019

Productieland(en)

GB, FR, BE

Originele titel

Sorry We Missed You

Lengte

100 min.

Taal

English

Ondertiteling

NLD

Drager

DCP

Sorry we missed you ken loach 2
Sorry we missed you ken loach 2
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op