Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
still Splendid Isolation (Urszula Antoniak, NL 2021)

Splendid Isolation

Bekijk trailer

Urszula Antoniak / NL, 2021 / 77 min.

Anna en Hannah vinden na een ramp onderkomen op een onbewoond eiland. Hannah is kwetsbaar, de tijd die de twee geliefden rest is beperkt, de dreiging van de dood is voelbaar. Opvallend is de inzet van de dronecamera, die duizelingwekkende beelden van het eiland maakt.

poster Splendid Isolation (Urszula Antoniak, NL 2021)

Splendid Isolation beleefde zijn online wereldpremière op het IFFR van 2022. Dat de film nu op het grote doek te zien is, doet recht aan de indrukwekkende, precieze cameravoering.

Antoniak filmde het verhaal van twee eenzame geliefden, Anna en Hannah, die na een – niet nader toegelichte – ramp onderdak vinden in een leegstaand huis op een onbewoond eiland.

De vrouwen zijn van elkaar afhankelijk, maar echte toenadering lijkt niet plaats te vinden. Anna verzorgt Hannah, die niet lang meer te leven heeft, de dronecamera schildert hun nietige, verloren aanwezigheid op een winderig eiland in de zee.

In een interview liet Antoniak (Nothing Personal, Code Blue) weten dat haar nieuwste film getekend is door gevoelens van rouw en isolement. “De dood kwam dicht bij mij, Ik leefde al een tijdje in de schaduw van de dood van mijn echtgenoot, of liever: in angst voor de dood. De pandemie heeft me hiermee geconfronteerd.”

Voorfilm

Voorafgaand aan de vertoning van Splendid Isolation ziet u La fée des roches noires (1907) van Segundo de Chomón. In deze feeërieke film van drie minuten weigert een luie man hulp aan een oude vrouw, waarna hij in zijn slaap vervolgens wordt bezocht wordt door boze dromen.

Details

Persons under 12 years must be accompanied by an adultThis movie contains scenes showing explicit sexScenes from this movie may cause fear

Regisseur

Urszula Antoniak

Productiejaar

2021

Productieland(en)

NL

Originele titel

Splendid Isolation

Lengte

77 min.

Taal

Engels

Ondertiteling

NLD of ENG

Drager

DCP

Toegankelijkheid

Earcatch

Je moet cookies accepteren om dit te kunnen kijken.

still Splendid Isolation (Urszula Antoniak, NL 2021)
still Splendid Isolation (Urszula Antoniak, NL 2021)
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar & Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op