Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Stadsleven dozen campagnebeeld

Stadsleven: Dozen. Wat doet de bezorgeconomie met de stad?

Pakjes – eindeloos veel pakjes; alleen in Nederland al worden er dagelijks meer dan een half miljoen bezorgd. Presentator Tracy Metz praat in de talkshow Stadsleven over de gevolgen van de bezorgeconomie met journalisten, stadsontwerpers en startups als Hurby en Homerr. Met speciaal geselecteerde filmfragmenten uit de Eye-collectie.

Stadsleven dozen pakketbezorger breder

Al die dozen! Per dag worden er in Nederland 600.000 pakjes bezorgd (in New York, zoals op deze foto, zijn het er 1,5 miljoen per dag), en met corona is de stroom dozen en kratten enorm gegroeid.

dichtslibbende straten

Wat doet de bezorgeconomie met de stad? De straten slibben dicht, eerst met de busjes vol dozen en daarna met de lege dozen. Dit gaat alleen maar meer worden: in de afgelopen vijf jaar tijd zijn we al meer dan twee keer zo veel online gaan bestellen.

Met de komst van Amazon naar Nederland gaat ons online bestelgedrag nog verder groeien. Wat doen we met de dozen? En vooral: welke innovatieve ideeën zijn er voor hoe het anders kan?

slimme buurtlogistiek

Tracy Metz praat met mensen die zich bezig houden met de gevolgen van de bezorgeconomie. Aan het woord komen:

Stadsleven vindt dit keer plaats in Eye en niet in pakhuis De Zwijger; vanwege de coronamaatregelen is het aantal plaatsen beperkt. Het programma is ook te volgen via livestream.

Details

Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op