Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Starred2

Starred Up

David Mackenzie / GB, 2013 / 108 min.

Meeslepend Brits gevangenisdrama waarin een uiterst gewelddadige tiener naar een gevangenis voor volwassenen wordt overgeplaatst, waar ook zijn eigen vader een straf uitzit. In deze zeer explosieve omgeving komt hun verknipte relatie tot een kookpunt. Dit realistische, hartverscheurende drama is gebaseerd op ervaringen van een gevangenistherapeut.

Starred up 26006377 ps 1 s high

'Starred up' is de naam voor de omstreden Britse maatregel om extreem criminele jongeren al voor hun 21e over te plaatsen naar een volwassenengevangenis. De 19-jarige Eric belandt zo in dezelfde gevangenis waar zijn vader al 14 jaar zit opgesloten. In deze zeer agressieve omgeving zijn ze tot elkaar, de corrupte cipiers en gewelddadige mede-gevangenen veroordeeld. Als een therapeut Eric overhaalt om deel te nemen aan een praatgroep over “anger management”, gloort er een sprankje hoop op herstel en verzoening.

Regisseur David Mackenzie duikt diep in de sociologie van deze helse subcultuur, waar gevangenen en cipier moeten samenleven in een ontmenselijkte omgeving. Geprezen werden met name de topprestaties van de acteurs en de sterke regie van deze meervoudige winnaar van de British Independent Film Awards. Regisseur David Mackenzie viel al eerder op met zijn onconventionele film Young Adam.

Details

Regisseur

David Mackenzie

Productiejaar

2013

Productieland(en)

GB

Originele titel

Starred Up

Lengte

108 min.

Ondertiteling

NLD

Drager

DCP - encrypted

Starred3
Starred1
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op