Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Still Life (Uberto Pasolini, GB 2013)

Still Life

Uberto Pasolini / GB, 2013

Melancholische acteursfilm over een Britse kantoorklerk die op zoek gaat naar de sporen die een eenzaam overleden man heeft achtergelaten. Umberto Pasolini geeft mild commentaar op het gehaaste moderne leven, waarin er geen tijd is om na te denken over wat er achter ons ligt.

Stillposter

De Britse karakteracteur Eddie Marsan speelt John May, een kantoorklerk op de afdeling Client Services wiens taak het is om te zoeken naar de nabestaanden van mensen die alleen en zonder vrienden zijn gestorven. Als zich niemand meldt regelt hij de begrafenis.De ouderwets geklede, routineuze May – een man van weinig woorden – leidt zelf ook een eenzaam bestaan zonder vrienden. Wanneer zijn werk wordt opgedoekt onder het mom van de vooruitgang, bijt hij zich vast in zijn laatste zaak – een soort echo van zijn eigen leven.Hij gaat op pad, gewapend met weinig meer dan een snookerclubkaart en een handvol foto's van een lachend jong meisje in een vergeeld fotoalbum. Hij vindt sporen van leven op de meest ongewone plaatsen, van een vingerafdruk in de gezichtscrème tot een ​​foto van een kat. Tijdens zijn zoektocht ontdekt hij wat het leven ook alweer te bieden heeft.Umberto Pasolini, producent van The Full Monty, geeft mild commentaar op het moderne leven, waarin er geen tijd is om na te denken over wat er achter ons ligt, en men altijd weer snel over wil gaan tot de orde van de dag.

“...verrassend melancholieke, discrete ode aan het leven...een fraai kleinood. (**** NRC Handelsblad)

“…schitterende rol van Eddie Marsan, die in Still life soms doet denken aan Charlie Chaplin…heerlijk, licht drama, waarin Marsan de even autistische als aandoenlijke John fantastisch neerzet. Still life is een gevoelige film, maar er valt beslist ook wat te lachen. Regisseur Pasolini heeft zijn film goed gedoseerd…Aanrader. (**** De Telegraaf)

“…wondermooie film zonder effectbejag…verrassend ook door zijn milde tegendraadsheid, tragikomische accenten en ontroering…aandoenlijk… (***** Noordhollands Dagblad)

Details

Regisseur

Uberto Pasolini

Productiejaar

2013

Productieland(en)

GB

Originele titel

Still Life

0

Ondertiteling

NLD

Drager

DCP - encrypted

Still Life (Uberto Pasolini, GB 2013)
Still Life (Uberto Pasolini, GB 2013)
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar & Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 8 juni — 29 september 2024

    Albert Serra

    Liberté

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op