Skip to content
Eye Logo link to homepageEye Film Museum Logo, link to homepage
Sting of death the 01 bijgeknip

Sting of Death

Intens relatiedrama over de ondergang van een huwelijk. Een schrijver pleegt overspel waarna zijn vrouw steeds dichter bij de waanzin komt. Zelden is de impact van overspel zo scherp verbeeld.

Sting of death the poster

Als een vrouw erachter komt dat haar man haar ontrouw is geweest, escaleert de psychologische strijd tussen het echtpaar Miho en Toshio. Het vertrouwen is geschaad en moeilijk te herstellen.

In intense, soms sarcastische dialogen, gefilmd vanuit vaste camerastandpunten, ondervraagt ze haar man, daagt ze hem uit, verzoent zich met hem, om weer van voor af aan te beginnen. Ondertussen wordt de vrouw steeds meer tot waanzin gedreven.

De woordduels zijn soms angstaanjagend grappig, en bieden bijna een ontsnapping uit de echtelijke tragedie, die zelden zo indringend in beeld is gebracht.

Dit is onderdeel van

Details

Onderdeel van

Mubii Japan

Wie wil weten wat de Japanse film zo uniek maakt, is dit najaar in Eye op het goede adres. Met een overzicht van ruim veertig titels geeft het filmmuseum inzicht in meer dan negentig jaar fascinerende filmgeschiedenis uit het Verre Oosten, van de vroege twintigste eeuw tot nu.

Lees meer
campagnebeeld Mūbii Japan
Achteraf nog iets drinken of eten? Reserveer online voor Eye Bar Restaurant.
Voorrang op tickets? Steun Eye en zie meer.
NLEN

Huidige tentoonstelling

  • 20 januari — 20 mei 2024

    Paravel & Castaing-Taylor

    Cosmic Realism

Films, talks & events

Toon alles

voor alle dagen

in alle talen

Sorteer op